Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Regis2 (strana 43)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
A ukaž mi, kde si mi dal takú definíciu že podnikateľ ktorý je v strate môže zamestnancov vykorisťovať?
Pochopitelně že může klidně vykořisťovat, když je to založené na tom co si zrovna někdo vycucá z prstu. To klidně můžu vykořisťovat i žebráka, kterému z altruismu hodím almužnu.
Ani si neumíš spočítat, že v z vyšších cen se vybere víc daní. A drze tu ostatní posíláš se doučit matematiku. Klasický norbert, lol.
Lol
Odpověděl jsem ti. Nejsi náhodou trochu retardovaný? Ano /Ne. Odpověď na otázku.
Čekal jsem další patetické video z Jordanem Petersonem. Ale tohle je vlastně pěkná pohádka :-)
To se zeptej autorky. Klidně to tak být může. Z toho že si o nějakých metodách něco myslí, nijak nevyplývá že je chce ostatním zakazovat nebo přikazovat skrze stát, jak se snažíš podsouvat. Čekal bych že tuhle distinkci šaškijánská jelita bude chápat.
Bankrotující podnikatel nemá zisk, takže z tvojí vlastní definice nemůže vykořisťovat. Vykořisťování taky přece vůbec nijak nesouvisí s nějakou "domněle dobrovolnou" dohodou ohledně mzdy, takže to sem už vůbec netahej. Douč se vlastní definice a pak se vrať diskutovat :-D Leda že by to bylo tak jak píšu dlouhodobě, vykořisťování je ve skutenčnosti o z prstu vycucaných dojmech. To pak samozřejmě ano.
A to platí i obráceně u inflace nebo zase měníš definice jak se ti hodí pro tvůj trolling? Divím se že najednou akceptuješ teze RŠ o tom že deflace/inflace je nedostatek/přebytek měny a ne snižování/zvyšování ceny v důsledku altruismu či chamtivosti podnikatelů.

No a když se oplatí počkat s výrobou, tak se vyrobí míň, vyprodukuje se míň emisí a sníží se zátěž pro životní prostředí. Děkuji za potvrzení toho co jsem psal.
Nevím, kde v tom článku čteš podobnou stížnost. Slaměný panák. Anička v článcích zatím jen, obecně kritizuje co se jí na školství nelíbí, vůbec neřeší jestli je to škola státní nebo soukromá. Nikde jsem si nevšiml, že bych snad chtěla od státu, aby ty její představy stát vynucoval plošně prostřednictvím veřejného školství.
To znamená, že by se školám mělo zakázat vymývat mozky dětem tím co se li nelíbí, ale místo toho by se jim měly vymývat mozky tím co se jí libí. V ankapu by nic takového nařizovat nemohla, takže ten se jí taky nelíbí :-)
Abys nemohl otravovat kecama o tom, že jim to spolu sluší a že se zase dají dohromady? xD
Bankrotující podnikatel nevykořisťuje zaměstnance. Tak to přece má být. Takže další argument pro deflaci :-D.
Takhle na plnou hubu ti asi veřejné neprohlašoval. Nicméně demokracii rozhodně kritizoval a hlásal autoritativní vládu. A už v 1923 se pokusil o nedemokratický puč, měl SA jednotky atd. Takže to o tom především jen nežvanil ale rozhodně tak jednal. A zmocňovaci zákon mu schválila většina, zavření komouši by stejně nestačili. A i kdyby, že politici nedodržují sliby je v zastupitelské demokracii úplně normální. Nevšiml jsem si, že by jsi to považoval za důvod nelegititimity takových rozhodnutí.
Ok může to tak být. Určitě souhlasím s tím že je to dost obtížné do důsledků vyhodnotit.
Ta německá to pravě má teď spíš vytápeno uhlím než jádrem. Jasně chudší možná bude topit dřevem, ale zase nepoletí na dovolenou, nebude tolik jezdit autem, bude mít menší byt, nebude jist tolik masa etc. Neříkám že je to matematická rovince, najdeš jistě spoustu protipříkladů, ale zhruba to tak podle mě platí.
Jasně že je to těžko predikovatelne. Nicméně pokud někdo nechce být jen eko pozér tak by měl přemýšlet nad reálnými dopady svých rozhodnutí do důsledku. IMHO je tohle naprosto zásadní problém všech současných eko trendu. Koupíme si eko elektromobil ale už neřešíme, že jsme si ty negativní externality akorát vyvezli do Asie a Afriky kde si s nějakými dopady těžby kobaltu a Lithia a výroby baterek hlavu nelàmou. Ekologicky roztridime plasty abychom je pak vyvezli do Asie kde je vysypou do moře nebo co tam s tím "ekologicky" dělají.
To právě IMHO docela souvisí. Nejeekologočtější bude toho vyrábět, spotřebovàvat a produkovat co nejméně. Ideálně teda asi kdybychom všichni chcípli. Ale dá se tomu přiblížit tím že prostě budu co nejmíň utrácet. Čím míň utratím, tím míň "roztočím ekonomiku", tedy tím míň si toho i ta druhá strana může dále koupit a tedy tím se toho zase dal vyrobí a spotřebuje a tak dokola. V tomto přiblížení není až tak důležité jestli se ty peníze spotřebují na náklady nebo na zisk. Takže kdybych měl z pucu vymyslet nějaké jednoduché eko opatření, zavedl bych deflační měnu, která právě k takovému chování bude lidi motivovat.

Samzozreje, je to jen první přiblížení. jedno množství peněz se dá utratit za sázení lesa i za čadící továrnu na plastové sáčky. Ale pokud si koupím drahé eko bio tričko a prodejce pak z toho poletí letadlem na dovolenou, bude to asi mít celkově menší dopad na životní prostředí, než když si koupím levné ne až tak eko triko a prodejce z toho pojede leda na výlet na bicyklu.
Kdo bude mít větší eko stopu? Svadlena pracující za misku rýže nebo za německou mzdu? Kdo bude ve svém životě spotřebovávát víc zdrojů?
Proč? Protože zaplaceno nedostal. https://byznys.hn.cz/finance-dane/c1-63520370-odvedene-dph-za-nezaplacene-pohledavky-vam-stat-jen-tak-nevrati
K tomu důvod rovnost jakých práv?
To je kouzlo těch Norbertových blábolů. Nechaš bezdomovce umrit hlady - nic, nabidnes mu práci aby měl z čeho jist - jsi nemorální vykořisťovatel.
No ja bych do takových rizik nešel, ani do podobmeho modelu. Proto nejsem podnikatel ale zaměstnanec. Ale tvoje logika tomu tak velí. Těžko muzes chtit zisky ale házet veškerá rizika na někoho jiného. Podnikateli taky muže prachy zpronevěřit šikovný zaměstnanec, nebo mě muže přijít spousta dalšími naprosto legálními způsoby. Proto se tomu říká riziko podnikání a ne riziko zaměstnání.
Jakých práv? A jistě ze dalo, muzes si z prstu vycucat co chceš.

A k tomu okrádání podnikatelů o DPH které ani nemají z čeho zaplatit, k tomu je taky důvod rovnost práv?
No samozřejmě ze nejsou Mlho. Není žádný důvod proč by měly být, ani to reálně není většinou lze udělat. Není můj problém pokud někdo prodává svou práci zjevně “pod cenou”.
Taky bys musel upřesnit jak se taková “rovnaká” práce přesně pozná.

Vtipné jak plácáš o DPH které stát nemá nejmenší problem vymáhat i z nezaplacených faktur.
Ano. A když si bude pan buržoust brat úvěr na rozvoj firmy, tak zastavit i baráky zaměstnanců. Při nástupu do firmy se domluví mzda jako procento ze zisku a převzetí patřičného podílu závazků. At je to fér. Vážně se divím ze se to ještě neujalo :-O.
To se četlo myslím predminulou neděli :-D. Ale taky jsem si uvědomil jak je to vlastně velmi libertariánský text a vzpomněl jsem si na Norbertovy bláboly.
Vykořisťování je o dojmech, kdo si co za jakou práci zaslouží a kdo ne. Ty sis proste vycucal z prstu ze vybudovat firmu řídit ji apod si tu “hodnotu” nezaslouží. A ty jsi sám začal plácat hovadiny o okrádání. Sám se svých nesmyslných pojmu nedržíš.

Mentální gymnastika ke tvrdit, ze si ty prachy bere zaměstnavatel, když jde jen o technicky způsob jak ty prachy chce stát dostávat. Kecy o tom ze to někteří nedělají, jsou jen obvykle odvádění od tématu. Nevím jak takovou situaci přesně stát řeší, pokud se hojí na zaměstnanci, tak je to ze strany zaměstnavatel jasný podobou vůči němu, pokud ne tak je to problém státu a zaměstnavatele.
Ze ti realita přijde zábavná je jedině dobře. Kdybys z toho byl smutný, stejně se to nezmění. Takový stoický přístup ti chválím.
Pochopitelně, buržuj zaplatí zaměstnancům dohodnutou mzdu a se zbytkem si muže dělat co chce, pokud vůbec něco zbude. Takže tam žádné okrádání zjevně není.
Už ti zjevně zase došly argumenty, když se snažíš o takovou mentální gymnastiku.. Stát to tak nařizuje, ze peníze bere tímhle způsobem. To je jen technikálie. A Jeslti mu to nefunguje neni můj problém.
To si zase mýlíš. Buržuj ti peníze dává, takže to je zjevně v rozporu s tím ze té okrádá. Pokud je tu někdo kdo peníze bere, je to stát, děla to typicky hodně přes 50 %. Když je neco tvůj z prstu vycucané dojem tak pochopitelně, to je běžné kdekoliv si zrovna usmysliš, to vůbec nemůžu rozporovat 😀.
Lepší vtip nemáš?
Lepší vtip nemáš?
Udělej si výlet a pořádně mu to vytmav naživo. Fandíme Ti!
logo Urza.cz
kapky