Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Diskuse Stok (strana 139)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: neuveden
Ja si ho většinou kupuju právě proto , abych ho mohl sníst . Ne kvůli nějaké jeho “objektivní hodnotě “
Me neni jedno jakej užitek mam z toho co koupím , tedy jinak řečeno jakou protihodnotu dostanu. S jakými náklady to bylo vyrobeno mi poměrně jedno je , záleží mi hlavně na ceně za kterou jsem to koupil . Pokud vám záleží na nákladech , Ok , já vás kvůli tomu označovat za blbce nebudu , ale nevnucujte takú pošahanú ekonómiu aj nám ostatným.
Jeslti vás zase trápí podobné problémy , zajděte na proktologii . Ja to číst nepotřebuji
Dobra sebereflexe. Teď abyste ji ještě na sobě aplikoval
Tak já vždycky ztratím sumu co zaplatím a dostanu jablko . Nějaké náklady sou mi jedno , za prvé jsou mi k ničemu , za druhé je ani neznám a za třetí mi nic nekompenzují. Kdyz už tak mi něco kompenzuje užitek z toho jablka , třeba ze se najím
Všiml jsem si že nic moc jiného než slaměné panáky neumíte . To neni novinka . A?
Zkusil jsem . Ale pokaždé když si koupím jablko , chybí mi co jsem za něj zaplatil. A místo toho mám to jablko . Žádná hodnota se mi od moji ztráty nikde neodečetla
Chápu ze ve vaši fantazii jsou neprodané (případně rovnou zkažené ) výrobky “uměle vymyšlený nesmysl “ , ale v reálném světě se to stává a rozumný prodejce se tomu bude chtít vyhnout.
To jo . A jak to souvisí s koupi jablka ?
Říkám , asi nějaká divná matematika nebo účetnictví na Slovensku .
Ano dá. Aspon neco chápete .
A možná teda máte na Slovensku jinou matematiku, ale tady kdyz zaplatím milion euro tak ztratím milion a ne 999 995 euro
Web: neuveden Mail: schován
Vámi navrženou zkratku nechci používat, jelikož její požití považuji za nepraktické, nikoli za nemožné. Sám jste přiznal, že změna slova nemění pravdivost mé argumentaci.
Ve vašem posledním bodu jste řekl, že nemluvíme o X, ale o Y.
To nedává smysl, když X = Y.
Abyste už neslovíčkařil, odpověďi na vše otázky.
Co znamená, že v ankapu nemůže být S-mafie? Že tam z definice ankapu S-mafie nemůže být? Ano
Nebo to znamená něco jiného? Ne
Určitě ke výhodné vyprodukovat ztrátu 4 € třena oproti tomu vyhodit to jablko úplně a vyprodukovat ztrátu 5 €. Někdy je zase výhodné jablko někomu darovat a vyprodukovat tak ztrátu celého jablka
No implikuje to subjektivitu ceny tohoto nákladu. Nelze objektivně určit, kolik by člověk měl zaplatit.

V důsledku to znamená, že když někomu zaplatím milion eur za sebrání jablka ze stromu, tak má jablko hodnotuN i přes milion eur a když bych ve stejné situaci zaplatil člověku 5 eur, tak má hodnotuN menší.
Název S-mafie mi přijde nepraktický. Stejně jako kdybch měl rohlíku říkat R-pečivo. Dávalo by mi to smysl, kdybychom užívali stejné slovo pro dva různé významy. Zároveň nechápu proč by to mělo měnit cokoli na mé argumentaci. Na otázku jsem odpověděl
Je to implikace
ankap => konkurence na trhu s násilím.

Tím, žes na svým území nechal milosrdně působit mafii, jsi nevytvořil decentralizovanou kapitalistickou společnost a ani jsi neudělal nic pro to, aby začla vznikat.

Proto neplatí ekvivalence
ankap <=> konkurence na trhu s násilím.

Smůla, Szasziáne, máš to děravý. Dobrou a sbohem.
ankap => konkurence na trhu s násilím
konkurence na trhu s násilím => ankap

Platí oboje, myslíš?
No nemůžeš tu implikaci prostě otočit. Několik dní tady lámaně buduješ jakous takous logickou strukturu a pak to takhle zvoráš. A pořád to nechápeš, viď. To už je jenom k smíchu. Omlouvám se. :)
:) Takhle to pohnojit. Jsi fakt Szaszián. Měj se.
Když nejsi schopnej se docourat k pointě ani za čtyři dny, nedojdeš k ní nikdy. Je mi líto.
Oslabení státu ve prospěch mafie neimplikuje ankap.
Ten jsi nevytvořil.
Vytvořil jsi hovno na šachovnici.
Žes ani nepochopil, co je ankap.
Nebyl přejmenován, ty sis ho přejmenoval. V ankapu z definice stát být nemůže.
Prohraju se ctí ve hře, která mi přijde debilní. To mi nepřijde tak zlý.
Pokračuješ v krasojízdě, koukám. To na tu hovadinu musíš být nebetyčně pyšnej, když ji ještě zopakuješ.
A na to jsi přišel zase jak, že by oslabení tohodle státu ve prospěch mafie vedlo k ankapu? 😏 Dneska máš ještě horší den než obvykle.
Jak jsem uvedl - dohodntá částka ano. Určení této částky není objektivní
Autor: Urza Čas: 2026-03-06 14:44:36 [↑]
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz
Díky!
Ano ;-) Za mne super content :-D DFense mohu poslouchat porad.
logo Urza.cz
kapky