Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 179)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-26 15:35:04 Titulek: Re: Otázka [↑]
Web: neuveden Mail: schován
Lojzo sa ma pýtal na "moju" definíciu vlastníckeho práva. A ja používam tú z LZPS. Vy vaše definície síce nazývate prirodzeným právom, ale s prirodzenosťou nič spoločné nemajú, sú umelo vykonštruované.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-26 15:30:14 Titulek: Re: Otázka [↑]
Tu ide o nedorozumenie, podľa mňa sa nemôže nazývať PRIRODZENOU definícia ktorou sa skoro nikto neriadi. Ako sa skoro nikto neriadi absolútnym vlastníckym právom. A definíciu som ti dal, odkazom na LZPS, čo ti ju mám sem odkopírovať z LZPS aby si ju uznal za môj argument?
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-26 15:20:58 Titulek: Re: [↑]
To nie je žiadne "zcela jiné", veď si sa sám priznal že si pod pojmom právo na život predstavuješ približne to isté čo ja alebo Anton. "Zcela jiné" je tvoje vymyslené "právo na počatie/narodenie" ktoré si opísal v predchádzajúcom príspevku a ktoré asi nikto iný nepoužíva ako argument. Dokonca sa zhodneme aj v tom že kde sú vlastnícke právo a právo na život v protiklade, pri nedovolenom vstupe na cudzí pozemok. Čo môže nastať aj nedopatrením, pochybujem že všetky ankapistické pozemky budú kompletne oplotené.
A áno, ani ja si nemyslím že budú ankapisti strieľať narušiteľov pozemkov ako zajace, ale určenie vlastníckeho práva ako prvotného práva dáva túto možnosť.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-26 14:20:28 Titulek: Re: Otázka [↑]
Čo majú zvieratá a rastliny spoločné s LZPS?
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-26 14:08:08 Titulek: Re: [↑]
No vidíš, skoro sme sa zhodli.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-26 14:00:59 Titulek: Re: [↑]
Ja by som to rozšíril aj o neúmyselné zabitie z nedbanlivosti/nepozornosti.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-26 13:56:51 Titulek: Re: Otázka [↑]
Stojíš si na kábli? Veď som ti odpovedal presne na to na čo sa pýtaš. Že sa ti zrejme moja odpoveď nepáči je druhá vec a iné ani neočakávam.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-26 13:28:44 Titulek: Re: Otázka [↑]
Prirodzené je to logicky tak ako to je, teda že vlastnícke právo nemá absolútnu prioritu nad ostatnými právami. Dobre to definuje LZPS.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-26 13:16:00 Titulek: Re: [↑]
Zdenále, nejde o to či niekto úplne spochybňuje právo na život, aj keď Lojzo sa o to práve pokúsil, ale o to že ak dôjde ku konfliktu medzi právom na život a iným, napr. vlastníckym právom tak ktoré má mať prednosť. To je podobné ako s vlastníckym právom, vlastnícke právo v nejakej podobe uznáva asi každý, aj ja, len mu prikladáme iný význam či inú prioritu.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-26 13:10:17 Titulek: Re: [↑]
?? To ste ozaj až taký blbý že najzákladnejšie právo, právo na život, nazývate blábolom?
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-26 12:49:14 Titulek: Re: Otázka [↑]
Tak ako chápete vlastnícke právo vy ankapisti to prirodzené nie je ani náhodou.
A na tú kužeľovú výseč sa idem spýtať Urzu, som zvedavý čo odpovie.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-26 12:41:07 Titulek: Re: [↑]
Presne naopak, to vy ankapisti nadraďujete vlastnícke právo nad ostatné práva vrátane práva na život.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-26 10:59:18 Titulek: Re: [↑]
A možno nie.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-22 11:08:18 Titulek: Re: Komentář [↑]
Ako keby súkromní podnikatelia vždy zodpovedali za všetky škody čo spôsobia. Zaujímavé že bankroty sa dejú, ale zbankrotovaných podnikateľov nevidím chodiť po žobraní.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-22 08:56:03 Titulek: Re: Komentář [↑]
A Vy nie? Zodpovednosť nie je iba trestnoprávna. Ja poznám mnoho politikov čo sklamali svojich voličov, prehrali voľby a už sa politikou neživia.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-22 08:37:58 Titulek: Re: Komentář [↑]
A koho tým myslíte? Lebo politici sa zodpovedajú svojim voličom.
Na prvý pohľad to znie rozumne, ale iba pre toho kto si nepamätá že najprv bola klamlivá či zavádzajúca reklama a až potom štát prijal regulácie reklamy.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-20 17:46:39 Titulek: Re: Komentář [↑]
Tušil som podobnú odpoveď, akurát som tipoval chleba či rohlíky :-D
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-20 16:58:18 Titulek: Re: Komentář [↑]
No práveže som o takom prípade nikdy nepočul . Ale som zvedavý že akú hovädinu dáš ako príklad :-) .
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-20 16:55:18 Titulek: Re: Komentář [↑]
A kde píšem o dokonalom systéme? Práve naopak, ja si dokážem priznať že štát má aj nejaké chyby, ale napriek tomu je demokratický štát najlepšie spoločenské usporiadanie aké bolo doteraz vymyslené.
Tu nejde o to že či to bude za 100 rokov, za 1000 rokov či 100000 rokov, podstatné je že NIKDY na území ČR alebo SR nedosiahneš 100%-ný súhlas s ankapom, jedine že by ste sa vy ankapisti odsťahovali na opustený ostrov. A aj tak by ste sa do týždňa pohádali :-D.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-20 16:44:04 Titulek: Re: Komentář [↑]
Veď píšem že si ich nepriznáš :-D.
Ty blbče, kde si vyčítal že spoločenstvo vlastníkov bytov je dôkaz nemožnosti ankapu? Nič také netvrdím, iba tvrdím že ak je častokrát problém aby sa na spoločnom riešení nejakého problému dohodlo 31 ľudí, tak je veľmi málo pravdepodobné že sa ich dohodne 10 mega. Že v ankape by vlastníctvo bytu v paneláku zrejme fungovalo tak že by developerom vybraný správca rozkázal a vlastníci by ho povinne poslúchli je iná téma.
A keď už si vyliezol zo záhrobia, nehovoril som ti že vo Venezuele žiaden ankap nebude?
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-20 13:16:48 Titulek: Re: Komentář [↑]
Nebuď trápny, aká jedna vec? Ankapu sa tu za tých tebou spomínaných pár mesiacov vytýkali desiatky chýb, to že ich vy ankapisti nechcete vidieť prípadne aj vidíte ale nechcete priznať neznamená že protiargumenty neexistujú.
A samozrejme tvrdenie o nenásilnom vzniku ankapu je blbosť, viem aké ťažké je aby sa v našom paneláku konsenzuálne dohodli zástupcovia 31 bytov, ako chceš dosiahnuť konsenzus pri vyše 10 miliónoch obyvateľov ČR?
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-20 13:05:26 Titulek: Re: A jak bychom si mohli zit! [↑]
Žeby preto že momentálne je to pre nich najlepšia možnosť ako si aspoň niečo zarobiť?
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-20 00:03:52 Titulek: Re: [↑]
Keď chceš vidieť realitu tak sa pozri z okna a nie do nejakej blbej knižky :-D. Ja nepoznám situáciu v tvojej dedine, ale poznám situáciu tu na východnom Slovensku a tu vôbec nie je taká ružová ako si ty predstavuješ.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-19 23:16:01 Titulek: Re: A jak bychom si mohli zit! [↑]
Predstavte si že osobne poznám takých čo spokojní nie sú. Takže skúste menej sci-fi argument.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-19 08:49:29 Titulek: Re: [↑]
Lojzo, taká nízka nezamestnanosť ako máte teraz u vás v ČR je vo svete skôr výnimkou, navyše v ankape kde by štát nebránil dovozu lacnej pracovnej sily zo zahraničia by nikdy nebola taká nízka.
A čo sa týka zmeny zamestnania, možno u nejakého špičkového odborníka na neho nový zamestnávateľ pár mesiacov počká, ale u operátora výroby či predavača ako ja zamestná takého čo môže nastúpiť okamžite, čakať pár mesiacov na nového zamestnanca nebude.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-19 08:37:26 Titulek: Re: A jak bychom si mohli zit! [↑]
Ja nehovorím že JA som okrádaný, veď v odpovedi Lojzovi som výslovne napísal že som vo svojej práci spokojný, ale to neznamená že rovnako platí o všetkých zamestnancoch. Skôr naopak, ľudia čo sú dlhodobo v rovnakom zamestnaní sú skôr výnimka než pravidlo.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-19 08:30:31 Titulek: Re: Komentář [↑]
A KSČM hlása násilie? Jedine ak tak "násilie" podľa ankap definície, ale to hlása každý vrátane ankapistov, iba ankapi si to nechcú priznať.
Řízkárnu by som na Vašom mieste nepoužíval ako argument, neútočia tam členovia KSČM ale ľavicoví ANARCHISTI.
To čo pripisujete zákonu, teda že má účinok len ak existuje sila schopná ho presadiť platí aj o ankapistických pravidlách vrátane NAP.
"Nelze obchodovat s něčím, co jeho majitel neobchoduje"? A čo je potom mýto ak nie kupovanie si slobody pohybu? A za druhé, moc (= právo silnejšieho) sa presadí aj keď ju nedopytujete. Práve naopak, potrebujete dopytovať ochranu pred "právom silnejšieho".
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-18 10:04:25 Titulek: Re: [↑]
Ale houby, zamestnávateľ má páky na to aby si lojalitu a kvalitu práce vynútil, ak chce byť sviňa tak ti skomplikuje aj prechod ku inému zamestnávateľovi.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-18 09:44:04 Titulek: Re: A nepláčete na špatném hrobě [↑]
Vidíš, ja som si reklamu kde by ukričaný zelený mimozemšťan spomínal že predáva aj drogériu ani nevšimol, ale priznávam že mi tak lezie na nervy že keď ho vidím tak prepínam na inú TV stanicu.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-18 09:33:01 Titulek: Re: [↑]
A zase na západ od ČR prenasledujú komunistov a fašistov nechávajú na pokoji. Aj u nás v SR máme v parlamente iba ĽSNS a žiadnu komunistickú stranu, aj keď medzi poslancami by sa nejakí bývalí členovia bývalej KSČ našli.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-02-18 09:22:32 Titulek: Re: [↑]
Ani pri dnešnej úrovni techniky sa ešte nedajú všetky poľnohospodárske plodiny oberať mechanicky, stále sa využíva aj ručný zber. A to bolo otroctvo v USA zrušené už pred 153 rokmi.
logo Urza.cz
kapky