Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 192)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: norbertsnv Čas: 2018-12-07 10:26:36 Titulek: Re: [↑]
Web: neuveden Mail: schován
Samozrejme, ak ceny stúpajú tak si za tú istú sumu peňazí kúpite čím ďalej tým menej tovaru a to treba pri výpočte hranice chudoby zohľadniť.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-12-07 09:06:58 Titulek: Re: [↑]
To nemusí ( ale môže ) byť nekonzistentnosť, iba prispôsobovanie hranice chudoby stúpajúcim životným nákladom.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-12-06 19:34:53 Titulek: Re: [↑]
Takže v bode 1 potvrdzujete môj názor že ankap si vyžaduje dokonalých nadľudí :-).
A s bodom 2 nesúhlasím, holokaust bol sprevádzaný arizáciou, čiže zoštátnením židovských majetkov a teda nemeckému štátu sa to ekonomicky vyplatilo. Veď ako inak by po skrachovanej weimarskej republike nacisti financovali zbrojenie.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-12-06 15:49:40 Titulek: Re: [↑]
Nič nie je objektívne? Taký Archimedov zákon alebo Pytagorova veta platia nech si o nich subjektívne myslíte čokoľvek.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-12-06 07:59:44 Titulek: Re: [↑]
Práve preto som zvedavý na záznam z prednášky, jednak ak som spomenul strawmana tak že či sa bude v prednáške riešiť rovnostárstvo alebo znižovanie príjmovej nerovnosti a za druhé, ako vyplynulo aj z tunajšej diskusie tak príjmová nerovnosť má viac rôznych tém, tak chcem vedieť ktorým zo spomenutých tém sa v prednáške Urza venoval.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-12-05 17:00:27 Titulek: Re: [↑]
Máte pravdu, jedenkrát sa tam slovíčko "diktují" vyskytuje, moja chyba že som ho prehliadol.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-12-05 16:58:57 Titulek: Re: [↑]
Ja netvrdím že sa o nerovnosti nerozpráva, ale že (skoro) nikto nepožaduje rovnosť platov naprieč povolaniami. Antidiskriminácia je iná téma, aj keď spolu môžu súvisieť.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-12-05 15:45:48 Titulek: Re: [↑]
No práve ja si nemyslím že sa v článku hovorí iba o diktovaní, nakoniec pojem diktovať sa v ňom ani nevyskytuje.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-12-05 15:28:04 Titulek: Re: [↑]
A nie náhodou naopak, že to ty tu stále argumentuješ ako malé decko "viem ale nepoviem"? S tým rozdielom že malé deti nebývajú tak vulgárne.
A ktorých troch myslíš? Lebo kritikov ankapu som tu už videl minimálne dvojnásobok.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-12-05 15:17:34 Titulek: Re: [↑]
Áno. A čo tým chcete povedať?
Autor: norbertsnv Čas: 2018-12-05 14:14:38 Titulek: Re: [↑]
Vy, veď aj iné pojmy ako napr. krádež, násilie, dobrovoľnosť, zisk, výhodnosť používate v inom zmysle než zvyšných 99% ľudí.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-12-05 13:38:32 Titulek: Re: [↑]
Ďakujem za pochvalu :-).
Autor: norbertsnv Čas: 2018-12-05 13:38:01 Titulek: Re: [↑]
Nie, JakubG ( a nie len on ) sa vymedzuje proti tvrdeniu ankapistov že žabinec je červený. Že všetko okrem ankapu je červené.
Som zvedavý na záznam z prednášky, lebo tento úvod vyzerá ako keby ste chcel prednášku venovať vyvracaniu strawmana. Totiž až na pár výnimiek z opačného spektra politiky nikto rovnostárstvo nepožaduje, nakoniec pokiaľ si dobre pamätám ani marxistické definície socializmu ani komunizmu nespomínajú úplnú rovnosť príjmov a majetku.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-12-05 13:25:42 Titulek: Re: [↑]
S tým strawmanom si už trápny, jednak to tu nikto ( ani etatisti ) netvrdí a za druhé vykorisťovanie povoľuje aj štát, takže v tom principiálny rozdiel oproti ankapu nie je.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-12-05 11:20:57 Titulek: Re: [↑]
Tak konkrétne otroctvo ponúkate vy ankapisti, štát ho zakazuje.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-12-05 08:55:18 Titulek: Re: [↑]
Takže ankapáci sa môžu starať do života neankapákom, ale naopak sa to nesmie? Lebo ste si svojvoľne takto určili pravidlá?
Autor: norbertsnv Čas: 2018-12-05 07:35:31 Titulek: Re: [↑]
Predsa proti tvrdeniu že sa nikto nemá starať do iných ľudí.
Lenže ľudia sa navzájom ovplyvňujú, to by ste musel žiť sám na pustom ostrove aby ste nikoho neovplyvňoval.
Ale veď JakubG svoj názor povedal: že Holokaust je možný aj v ankape. A má pravdu. Ak bude väčšie množstvo obyvateľov za holokaust, tak sa im prispôsobia aj agentúry a sudcovia, predsa nebudú chcieť prísť o zákazníkov. To že ankap nepočíta s reálnymi ľuďmi ale s nejakými dokonalými nadľuďmi ktorí predsa nemôžu chcieť holokaust je už iná téma.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-12-04 17:18:31 Titulek: Re: [↑]
Slobodná spoločnosť v zmysle absolútnej slobody pre všetkých nikdy nebola a ani nebude, každá spoločnosť bola, je a bude slobodná len do určitej miery, takže jediné čo má zmysel je porovnávať mieru slobody v rôznych spoločnostiach. A na tom porovnaní sa nezhodneme.
Darmo sa tešíte, taká Argentína už zbankrotovala niekoľkokrát a stále tam žiaden ankap nie je. Ani v Zimbabwe nie je ankap, ani z predvojnového weimarského Nemecka nevznikol ankapistan, ale tvrdá totalita. A ani z Venezuely žiaden ankapistan nebude.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-12-03 12:06:22 Titulek: Re: [↑]
Naopak, nenúť ty mňa aby som ti platil za služby ktoré ti štát poskytuje.
Ja sa vôbec necítim neslobodný a nie som pripravený na systém kde bude mať každý iba toľko slobody koľko si jej dokáže kúpiť.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-12-01 22:30:11 Titulek: Re: [↑]
Ten údajne neudržateľný penzijný systém prežije mňa aj všetkých tunajších dementných ankap fanatikov.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-30 22:45:27 Titulek: Re: [↑]
Snívajte ďalej :-).
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-30 15:55:23 Titulek: Re: [↑]
Nemáš gule písať mi tie urážky verejne že mi ich píšeš na e-mail?
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-30 15:25:59 Titulek: Re: [↑]
Už stačí vyriešiť iba jednu drobnosť, za čo si kúpim tú farmu :-).
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-30 13:17:20 Titulek: Re: [↑]
Prečo to píšete mne? Ja nechcem rušiť štátne dôchodky, takže nepotrebujem riešiť prechodné obdobie.
A keď teda nechcete financovať prechodné obdobie predajom štátneho majetku tak ako? Či chcete nechať jednu až dve generácie dôchodcov pomrieť od hladu?
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-30 10:20:46 Titulek: Re: [↑]
Aj by som Vám niečo odpovedal, ale na Vaše šťastie som bol vychovaný správať sa k postihnutým ľuďom tolerantnejšie než ku zdravým. Ale neodpustím si aspoň komentár ku anonymite, ja mám na rozdiel od Vás v profile aspoň e-mailovú adresu, Vy ani toľko nie.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-29 14:45:07 Titulek: Re: [↑]
To chcete povedať že vo Weimarskej republike mali príliš vysoké dôchodky? Alebo v Zimbabwe?
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-29 14:41:17 Titulek: Re: [↑]
Ako viete že importovaný tovar zdražie? Veď nákladová cena bola už dávno vyvrátená Mengerom. To je pekné že Vás zaujímajú ceny tovaru, ale niekoho iného zase zaujíma či kvôli stúpajúcemu kurzu Kč nepríde o prácu a teda o príjem. A jemu celá výplata bude chýbať viacej než Vám pár korún.
logo Urza.cz
kapky