Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 196)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-13 08:41:34 Titulek: Re: [↑]
Web: neuveden Mail: schován
Bender, keď sa vy ankapisti môžete vopchať do každej diskusie, prečo by som si ja nemohol diskutovať kde sa mne chce?
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-13 08:38:29 Titulek: Re: [↑]
Enemy, kde ste prišiel na takú blbosť že ankapáckym fízlom budete môcť klásť odpor? To môžete aj štátnemu policajtovi, ale v oboch prípadoch skôr či neskôr podľahnete presile, rozdiel je len v tom že ankapácki fízli Vás zastrelia, keďže je to lacnejšie než živiť Vás v base.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-13 08:29:02 Titulek: Re: [↑]
Také jednoduché neviete? V ankape nemá peniaze iba ten komu sa nechce robiť a taký si nezaslúži súcit. Takže nemusíte bývať v meste, môžete aj na dedine alebo na samote u lesa :-).
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-13 08:19:34 Titulek: Re: [↑]
Jakub,v ankape budú bezpečáci mlátiť ľudí vždy iba primerane, keďže na svojom si primeranosť zákroku/trestu arbitrárne určuje vlastník pozemku :-). Aj lekár sa Vám ako pacientovi bude správať vždy primerane, veď ste si ho vybral dobrovoľne tak nemáte nárok si sťažovať. Akurát pokutu od daniarov tam nedostanete.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-12 18:27:41 Titulek: Re: Zase ta ankap propaganda [↑]
Pathy, keby ste aj rozmýšľal a nie iba nekriticky chválil každú liberalizáciu tak by ste videl že Trump to zníženie daní nekompenzoval znížením výdavkov štátu, ale spravil ho na úkor vyššieho štátneho dlhu. Takže to čo znížením daní získajú bohatí ktorých sa to znižovanie týka im zaplatia všetci ostatní.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-12 13:35:51 Titulek: Re: [↑]
Pán Fiala, to čo nazývam jurisdikciou štátu je presne to isté čo vy ankapisti chcete robiť na vlastných pozemkoch, akurát humánnejšie.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-12 12:29:32 Titulek: Re: [↑]
Ja by som ani netvrdil že všetky pozemky na území štátu patria štátu, len vlastníctvo kúska pôdy neznamená že sa tým vlastník zbavuje jurisdikcie štátu.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-12 09:18:46 Titulek: Re: Zase ta ankap propaganda [↑]
A čo také hrozné napísala Nancy Pelosi že máš tú drzosť nazvať ju ľudským odpadom? Ja v jej príspevku nič také nevidím.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-10 00:11:10 Titulek: Re: [↑]
Nie, to len dokazuje že súkromní podnikatelia nie sú o nič charakternejší ako politici.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-09 12:15:28 Titulek: Re: [↑]
Aj na to aby štát niečo kúpil predražene treba dvoch, kupujúceho aj predávajúceho.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-09 10:19:15 Titulek: Re: [↑]
Určite každý nie. Každý možno vie že politici kradnú, ale ani zďaleka nie každý si myslí že štát nič užitočné nerobí.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-09 09:01:07 Titulek: Re: [↑]
Prečo, mám tam nejakého menovca?
Za ten článok by sa nehanbil ani ríšsky minister propagandy Goebbels.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-09 07:34:46 Titulek: Re: [↑]
Možno myslí tú diskusiu kde chcel mlátiť druhých kladivom po hlave a na argument že po hlave si mlátiť nenechá ani zlodej, lúpežník či vrah, teda ľudia čo sa živia porušovaním NAP už samozrejme nemal odpoveď.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-07 13:54:00 Titulek: Re: [↑]
Chcete zrušiť deľbu práce a vrátiť vývin civilizácie o pár tisíc rokov dozadu? Lebo deľba práce automaticky predpokladá prepojenosť účastníkov a v tom prípade už Vaše rozhodnutia ovplyvňujú aj ďalších ľudí.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-06 16:22:44 Titulek: Re: [↑]
Zato ty zrejme nie.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-06 15:31:05 Titulek: Re: [↑]
Ja som v odkazovanom článku pojem NAP nenašiel, Vy áno?
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-06 13:13:02 Titulek: Re: [↑]
Vidiac Váš príspevok zisťujem že pre pomalšie chápajúcich som mal dodať "A preto je lepšie zaviesť systém kde väčšina nebude rozhodovať nikdy o ničom a o všetkom bude rozhodovať menšina?"
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-06 12:51:55 Titulek: Re: [↑]
Ale správne ste aspoň uhádol že k fanúšikom Mečiara nepatrím.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-06 12:49:57 Titulek: Re: [↑]
Do ktorej? Ja viem kam patrím, ale neviem ako ste na to mohol prísť z môjho príspevku.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-06 10:01:44 Titulek: Re: [↑]
A preto je lepšie zaviesť systém kde väčšina nebude rozhodovať nikdy o ničom?
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-06 09:46:12 Titulek: Re: [↑]
Nie tak celkom, ak by nejaká skupina voličov presadzovala skutočne nebezpečné myšlienky tak príde voliť aj časť "mlčiacej väčšiny" a 25% nebude stačiť. To sa stalo napríklad u nás na Slovensku, kedy po únose Kováča ml. a vražde Remiáša bola v nasledujúcich voľbách nadpriemerná účasť a dovtedy suverénny Mečiar vďaka tomu prehral a skončil v opozícii.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-06 08:18:46 Titulek: Re: [↑]
Áno, z tohto pohľadu máte čiastočne pravdu, štát rôznymi "pozitívnymi diskrimináciami" rôznych menšín môže v príslušníkoch väčšiny vzbudzovať rasizmus ( či iné formy nenávisti ).
Takže požadujete povinnú volebnú účasť? Tá zabezpečí aby vládnucu koalíciu skutočne zvolila nadpolovičná väčšina občanov s právom voliť.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-06 08:05:43 Titulek: Re: [↑]
Tak to pochybujem že by ankap bol voči rasizmu odolnejší, veď vôbec nebráni diskriminácii a tá pokiaľ bude podľa rasy tak bude rasizmus zhoršovať.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-06 07:52:01 Titulek: Re: [↑]
Fiala, aby ste to teda pochopil aj Vy a nevyhováral sa na to že si údajne zamieňam pojmy diskriminácia a rasizmus: ani diskrimináciu ani rasizmus nezapríčinil štát.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-05 19:41:55 Titulek: Re: [↑]
Fiala, viete že mám pravdu tak sa idete hádať o slovíčka. Trápne.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-05 18:26:56 Titulek: Re: [↑]
Fiala, článok sa síce volá "Stát vytváří rasisty", ale spomína sa v ňom aj diskriminácia.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-05 15:30:29 Titulek: Re: [↑]
Ale tým mi len potvrdzujete že diskrimináciu cigánov nespôsobil štát, že rasizmus tu bol už pred "pozitívnou diskrimináciou" menšín.
Zamieňate si príčinu a následok. Najprv bola diskriminácia a až potom antidiskriminačné zákony. Konkrétne napr. Vami spomínaní cigáni boli diskriminovaní už za Rakúsko-Uhorska, takže to že im komunisti zakázali kočovať nebola prvotná príčina diskriminácie.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-03 23:00:54 Titulek: Re: [↑]
Lojzo, práve na téme alkoholu za volantom vidno ako ste vy ankapisti mimo s chápaním reality. Keby ste trochu porozmýšľal a nie iba ako ovca žral ankapistické teórie, tak by Vás muselo napadnúť že ani vlastník súkromnej cesty nebude kvôli pár výnimkám čo dokážu šoférovať aj s väčším množstvom alkoholu v krvi vymýšľať extra pravidlá, ale bude pre neho omnoho efektívnejšie prispôsobiť sa väčšinovému názoru svojich zákazníkov. Takže to zase skončí pri nejakej arbitrárne určenej povolenej hladine alkoholu. To máte podobné ako s nejakým spotrebným tovarom, najviac sa vyrábajú také výrobky ktoré majú veľa zákazníkov. A riešenia pre jednotlivcov, na zakázku, sú omnoho drahšie než sériovo vyrábané.
Autor: norbertsnv Čas: 2018-11-03 17:14:37 Titulek: Re: [↑]
Tak už zo seba konečne vymáčkni čo konkrétne tvrdí Urza inak než to my chápeme, lebo doteraz si tu predviedol namiesto argumentov iba vulgarizmy. A keď už sme pri nadávkach tak jjj nie je jediný komu si tu už vynadal, takže by si sa mal zamyslieť či chyba predsa len nebude v tebe.
logo Urza.cz
kapky