Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 53)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: norbertsnv Čas: 2021-03-22 19:33:28 Titulek: Re: [↑]
Web: neuveden Mail: schován
Koľkokrát treba vám ankapistom vysvetľovať že vlastníctvo v štáte znamená niečo iné než vlastníctvo v utopickom ankape?
Autor: norbertsnv Čas: 2021-03-22 19:29:36 Titulek: Re: [↑]
Teraz som si na to našiel čas tak som si pozrel ten Váš výpočet dôchodku. Máte tam chybu v tom že nepočítate zmenu priemerných miezd. Ja som našiel štatistiku od roku 1993, vtedy priemerná hrubá mzda nebola 34 125 Kč, ale iba 5904 Kč, z toho by ste 10 000 na dôchodok neodložil ani náhodou. A to ani nie je rozpätie 40 rokov ale iba 26, keďže posledný údaj je za rok 2019.
http://www.vdimetros.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=27
Autor: norbertsnv Čas: 2021-03-22 14:02:29 Titulek: Re: [↑]
Ja si nemyslím že moje tvrdenie je iba eufemizmom pôvodného tvrdenia. To že nikto nevie všetko je konštatovanie reality, označiť ľudí za blbcov je hodnotenie. Navyše tak trochu aj urážlivé, ako ste správne naznačil.
Ku školstvu sa vyjadrovať nebudem, ja som zo školy už dávno preč a školopovinné deti tiež nemám, takže neviem ako presne to je s reguláciou školstva v SR a ČR. Každopádne školy Sumerhill či Sudbury vznikli a existujú v štáte, rovnako ani homeschooling nie je zakázaný.
Na svete je cca 200 štátov ktoré si navzájom konkurujú, asi nie je náhoda že priebežný dôchodkový systém je tak populárny. Lebo má iba malé náklady na prevádzku a nepodlieha inflácii, keďže vybrané odvody sa obratom vyplatia poberateľom dôchodkov.
Vašu českú vládu tak podrobne nepoznám, ale ak sa mám vyjadriť ku tej slovenskej tak nemám natoľko veľké ego aby som o hociktorom ministrovi tvrdil že sa svojmu fachu rozumie menej ako ja. Okrem Sulíka s jeho posadnutosťou ekonomickým liberalizmom, ale jeho stranu som nevolil a ani nikdy nebudem.
A váš premiér je dôkazom že podnikaním si môže zarobiť miliardy aj bezškrupulózny hajzel, navyše ako predseda vlády pôsobí že by neuriadil ani omnoho menšiu firmu než Agrofert.
Tak mi ukážte že kto na tomto fóre tvrdí že „Lidé jsou blbí, a proto by neměli sami o sobě rozhodovat.“
Lebo ja som sa stretol iba s iným argumentom na podobnú tému, ktorý má ale zásadne odlišný význam "Nikto nie je odborník na všetko a preto je výhodné niektoré rozhodnutia delegovať na odborníkov".

A podobne je to aj s tým voľným trhom, nekritizuje sa že voľný trh nedokáže riešiť všetko, ale že nedokáže riešiť ani niektoré problémy ktoré štát riešiť dokáže.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-03-21 22:14:42 Titulek: Re: Skutečná anarchie [↑]
Nemáš za čo.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-03-21 20:43:03 Titulek: Re: Skutečná anarchie [↑]
Písal si to tak ako si písal lebo si idiot.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-03-21 19:59:08 Titulek: Re: Skutečná anarchie [↑]
Dobre viem na čo si reagoval, blbečku.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-03-21 19:26:27 Titulek: Re: Skutečná anarchie [↑]
Neviem, ešte som žiaden ankap nevidel. A ani neuvidím.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-03-21 19:25:29 Titulek: Re: Skutečná anarchie [↑]
Keď vieš že Divoký západ nebol ankap tak načo ním argumentuješ v diskusii o ankape?
Autor: norbertsnv Čas: 2021-03-21 12:19:00 Titulek: Re: [↑]
To by bolo podobné skôr feudalizmu, kde monarcha bol daný a nie demokraticky zvolený.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-03-21 11:50:25 Titulek: Re: [↑]
To je riadna schíza trolliť sám so sebou :-D.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-03-21 11:48:42 Titulek: Re: Skutečná anarchie [↑]
A vieš o tom že ten šerif mal právomoci aj voči ľuďom ktorí si ho za šerifa nevybrali? Napríklad že volili konkurenta, alebo to boli návštevníci daného mestečka.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-03-21 11:44:38 Titulek: Re: Skutečná anarchie [↑]
Ano, je to spolecnost, kde vsichni ( a nebo alespon drtiva vetsina lidi) chce zit tak, ze bude dodrzovat NAP.
A v demokracii je zase vás ankapistov drvivá menšina. Tak prečo na demokraciu stále pindáte?

Už chápeš že prečo je tvoj argument hlúpy?
Autor: norbertsnv Čas: 2021-03-21 11:39:42 Titulek: Re: Skutečná anarchie [↑]
No práve, múdri budú stále ustupovať a blbci prevládnu :-D A toto má byť ideál spoločnosti, že ju ovládnu blbci?
Autor: norbertsnv Čas: 2021-03-21 11:32:42 Titulek: Re: Skutečná anarchie [↑]
Ten blábol čo si napísal by nepochopil ani Einstein. Lebo je to napísané zmätočne.
A ako ťa poznám tak si to schválne napísal takto, aby si na akúkoľvek možnú odpoveď mohol tvrdiť že je to strawman a vyhol sa tak priznaniu že trepeš blbosti.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-03-21 01:34:23 Titulek: Re: Skutečná anarchie [↑]
No inak si ten tvoj príspevok https://stoky.urza.cz/index.php?action=showdrop&DID=723#l66621 vysvetliť neviem. Čo keby si nerozprával v hádankách?
Autor: norbertsnv Čas: 2021-03-21 00:19:03 Titulek: Re: Skutečná anarchie [↑]
Ako to myslíš? Že si budem platiť agentúru ktorá nechá zlodejov utiecť?
Autor: norbertsnv Čas: 2021-03-20 20:42:30 Titulek: Re: [↑]
A ako inak? Buď je na tom území štát, alebo je tam ne-štát.

Budem predpokladať že ste tu relatívne nový a teda nemáte prehľad o skorších diskusiách, ale téma vlastníctva pozemku v štáte sa diskutovala už niekoľkokrát. V štáte platí LZPS a nie NAP, takže vlastníctvo pozemku dáva vlastníkovi iné práva než v ankape. A nevidím dôvod prečo by kúpa pozemku od štátu mala byť lacnejšia než kúpa pozemku od súkromnej osoby, ani kúpou od súkromnej osoby nezískavate nad pozemkom zvrchovanosť, lebo ani ten predávajúci súkromník ju nemá a tak Vám ju nemôže poskytnúť.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-03-20 18:18:08 Titulek: Re: [↑]
Nie, tvrdím že to nie sú popisy stavu. Stav je demokratický, komunistický, totalitný ŠTÁT. Anarchokapitalistami ovládané územie nazývam ankapistanom práve preto aby sa dala odlíšiť ideológia od stavu.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-03-20 15:57:08 Titulek: Re: [↑]
Mier a vojna je stav, nie ideológia. Takže z ideológiou sa nedá zameniť.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-03-20 14:52:12 Titulek: Re: [↑]
Hefo spomínal ideológiu a Vy ste mu odpovedal argumentom o ideáli. Takže áno, mýlite si ich.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-03-20 14:38:36 Titulek: Re: [↑]
Mýlite si ideál a ideológiu.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-03-20 13:32:45 Titulek: Re: [↑]
Ale diskutovali sme o kresťanstve, muslimovia ani neviem či niekedy platili niečo ako desiatok.
A áno, identicky ak niekedy bude ne-štát tak si tam môžu definovať že dane sú krádež. ALE teraz tu máme štát.
Mýlite si subjektívne a objektívne. Platenie daní je krádežou z Vášho subjektívneho pohľadu.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-03-20 12:38:41 Titulek: Re: [↑]
Vôbec nie, to iba ty nechápeš realitu. Ani akcionár na VZ akciovky ak prehrá hlasovanie tak nepovieš že porazil sám seba, ani zamestnanec firmy ktorého prepustia nevyhodil sám seba....
Samozrejme že najviac obetí vojen bolo medzi štátmi, keď v časoch anarchie žili na Zemi o pár rádov menej ľudí, navyše štáty sú aj v útoku a obrane efektívnejšie než hypotetická nesúrodá zberba ankapistických egoistov.
Vražda aj krádež sú zločin aj podľa kresťanstva aj podľa NAP, ovšem napr. platenie desiatkov cirkvi nebolo považované za krádež. Tak ako krádežou nie je ani platenie daní.
KDE som sa údajne priznal k sympatiám k fašizmu? Keď ja hájim demokraciu a fašizmus/nacizmus bol nedemokratický režim?
Neklam, LZPS sa nezmenila odkedy bola prijatá do Ústavy. A prewsne naopak ako tvrdíš LZPS menšiny chráni, kým NAP ich umožňuje diskriminovať a teda utláčať.
Štáty kde ľudí kameňujú nie sú demokratické, sú to monarchie či teokracie, navyše žiadnu LZPS nemajú. Ukáž mi jeden štát kde platí LZPS a kde zároveň používajú spomínané kameňovanie či odtínanie rúk pri krádeži.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-03-20 11:32:05 Titulek: Re: Skutečná anarchie [↑]
Lojzo, v ankape by tebou platená bezpečnostná agentúra bola autoritou ani nie pre teba, ale práveže pre druhých ľudí, tých ktorí by podľa teba chceli poškodiť tvoje práva. A to bez ohľadu na to či by tie druhé osoby boli či neboli klientmi tej istej agentúry.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-03-19 23:07:31 Titulek: Re: [↑]
Stačí že vyhlásiš že sa splynoval dobrovoľne.
Ja tak budem veriť v nenásilnosť niekoho kto chce ľudí obrať o všetky ich práva a nechať im len jedno, vlastnícke.
Samozrejme že majetkové a násilné činy sa dajú oddeliť, veď aj sú v rôznych paragrafoch.
Hitlera ako argument používate vy ankapisti, tak nerozumiem že prečo by som ja mal byť nácek.
Štáty LZPS neporušujú, právo šíriť COVID19 v LZPS nie je.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-03-19 21:48:39 Titulek: Re: Skutečná anarchie [↑]
Zato ty si asi absolvent Vysokej školy života :-DDD
Autor: norbertsnv Čas: 2021-03-19 21:47:59 Titulek: Re: Skutečná anarchie [↑]
Ja viem že koľko som sa vďaka štátom financovanému a riadenému školstvu naučil a som na to hrdý :-).
Autor: norbertsnv Čas: 2021-03-19 21:44:32 Titulek: Re: Skutečná anarchie [↑]
No jasné, nedokážeš argument vyvrátiť tak ho nazveš blábolom. A vôbec, pre mňa je podstatné že koľko ľudských životov tie pásy zachránili a nie tie tvoje blbé kecy o údajnej dobrovoľnosti. S výnimkou pár samovrahov sa žiadna z obetí autonehôd nechcela dobrovoľne zabiť.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-03-19 21:36:34 Titulek: Re: [↑]
Ukáž mi jeden bohatý štát s nízkou vymožiteľnosťou práva, kecale.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-03-19 21:34:35 Titulek: Re: [↑]
Akciu a reakciu poznám, z fyziky som aj maturoval, len nerozumiem že prečo by reakciou na argument mali byť vulgarizmy.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-03-19 20:14:33 Titulek: Re: [↑]
Presne to som čakal, že namiesto odpovede sa už zase uchýliš ku vulgarizmom.
logo Urza.cz
kapky