Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Lojza (strana 186)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: Lojza Čas: 2019-12-10 00:28:19 Titulek: Re: :-) [↑]
Web: neuveden Mail: neuveden
Ano, a pak to nebude ancap.
Ale chapu, ze proste potrebujes toho panaka na bouchani, tak si holt bouchej a bouchej, nic to ale nezmeni na tom, ze neni pravda, to co pises
Autor: Lojza Čas: 2019-12-10 00:26:49 Titulek: Re: :-) [↑]
definuj slovo "urcuji", protoze evidentne kazdy mluvime o necem jinem
Autor: Lojza Čas: 2019-12-09 23:22:53 Titulek: Re: :-) [↑]
Tato aktualne mala skupina nikomu nic neurcuje. I kdyby to teoreticky chtela delat, tak na to nema moc ani prostredky ani nic podobneho.
Fakt se nemesis bat, ja ti rozhodne nic neurcuju…
Samozrejme by se nekdy mohlo stat, ze prijdes na to, ze si to tak chces urcit sam, to by bylo fajn, kdyz by nas pak bylo vic a vic, tak by se to jednou mohlo podarit….
Autor: Lojza Čas: 2019-12-09 22:28:00 Titulek: Re: :-) [↑]
Tvl jaka mala skupina?????? Rikali jsme, ze to musi chtit vsichni (ci skoro vsichni), jinak to nejde.
Takze zadna mala skupina.
Dokud bude dost lidi, jako jses ty, tak ancap nikdy nebude.
chapes uz to???
Autor: Lojza Čas: 2019-12-09 21:59:06 Titulek: Re: :-) [↑]
A to ti vadi, nebo co? Ptal jsem se na to uz parkrat a nedostal jsem, klasicky, odpoved.
Pokud ti to vadi, tak proc presne?
Autor: Lojza Čas: 2019-12-09 21:58:15 Titulek: Re: :-) [↑]
Da se to rict I takto, imho.
Ono by se dalo skodolibe poukazovat na to, ze zatimco priznivci ancapu lidem vysvetluji, proc je takovy system lepsi I pro jejich dobro a pro dobro jejich blizkych, a tito lide to casto odmitaji, tak se muze lehko stat, ze k tomu jednou budou donuceni okolnostmi :-)
Ale uvidime no...trebas se ta demokracie zachrani tak rikajic za kazdou cenu - I kdyby to melo stat libovolne miliony lidskych zivotu…
Autor: Lojza Čas: 2019-12-09 20:40:26 Titulek: Re: :-) [↑]
Jiste, ze naprosto vse. Ovsem toho "vseho" je v ancapu nesrovnatelne MENE, nez ve state. Tam se take vymaha nasilim uplne vse a tech veci je….o mnoho radu vice.
Autor: Lojza Čas: 2019-12-09 18:36:58 Titulek: Re: :-) [↑]
Ostatne soudim, ze Kartago musi byt zniceno...
Autor: Lojza Čas: 2019-12-09 18:36:24 Titulek: Re: :-) [↑]
Ano, a nefungoval by.
Ja nechci neco, co nefunguje…
Takze nechci toto naridit shora.
Nejsem sam.
Autor: Lojza Čas: 2019-12-09 17:03:40 Titulek: Re: :-) [↑]
To je pomerne zvlastni. Sam Urza to opakovane opakuje, kudy chodi. Spousta lidi zde, vcetne me, to tu psala snad 100x. Je to zcela logicke, jinak to nejde.
Btw nechapu tu tvou druhou vetu. Ankap muze vzniknout pouze takto, nikoliv nasilim.
Demokracie je system, kdy se veci prosazuji nasilim. A ano, je porad mene spatna, nez nejake jine rezimy, ale je porad hodne spatna.
Nemel bych osobne nic proti tomu, aby se stat alespon zacal "osekavat". Nemusi to byt hned rovnou prevrat, proste pouze nechavat na lidech vice a vice rozhodovani a brat jim mene a mene penez. Ostatne, to same rika I napriklad Urza.
Ano, jsou zde lide, kteri predpokladaji, ze staty zkrachuji velmi brzo samy a vse se pak posere a zvrhne se to v neco, jako ancap. Ja si to uplne nemyslim a predpokladam, ze i zde jsou ti lide v mensine. Je to totiz prilis optimisticky odhad a troufam si tvrdit, ze se to tu udrzi jeste dost dlouho(desitky let urcite)
(pro tuto debatu bych prosim pominul, ze v ancapu se vlastnicka prava vymahaji take nasilim. To sice ano, ale v demokracii -ci podobnych systemech - se nasilim vymaha tech veci mnohem vice, coz je to, co "nam" vadi)
Autor: Lojza Čas: 2019-12-09 15:08:48 Titulek: Re: :-) [↑]
Zde bych se zeptal, jestli jses mdleho rozumu, nebo mas tak kratkou pamet.
Protoze tu panuje shoda v tom, ze pokud by ancap mel vzniknout, tak pouze za situace, kdy ho "vsichni" budou chtit. Ano, muzeme se bavit nad tim, jestli kdyz ho nebude chtit 1% lidi, jestli uz to je spatne nebo ne - ale ROZHODNE neni mozne, aby nejaky ancap - ci cokoliv podobneho - vznikl, pokud by ho chtela mensina lidi.
Autor: Lojza Čas: 2019-12-09 01:56:19 Titulek: Re: Spravedlnost autora [↑]
No...ono pokud by se to delo vyjimecne, tak by to, co pises, platilo.
Ale kdyz se to naopak deje dosti masove a masivne, je docela legitimni uvaha, jestli neni chyba spise v system, nez v lidech, kteri v nem vladnou. Je to myslim uvaha zcela legitimni a nevidim duvod se ji branit. Samozrejme pak ruzni lide budou navrhovat ruzna reseni, s tim se pocita, ale neni myslim od veci nad tim debatovat.
Autor: Lojza Čas: 2019-12-06 21:28:17 Titulek: Re: [↑]
No, dukaz na to, ze to neni pravda, mame hned pred sebou - je to tusim par dni, co se schvalil rozpocet….deficitni, samozrejme :-)
Autor: Lojza Čas: 2019-12-05 22:01:51 Titulek: Re: [↑]
nejsou
Autor: Lojza Čas: 2019-12-05 21:47:35 Titulek: Re: Takhle jednoduché to není [↑]
opakuji: nevydela nerovna se prodela
Autor: Lojza Čas: 2019-12-05 20:40:56 Titulek: Re: Takhle jednoduché to není [↑]
Zde bych rad upozornil, ze pokud vyrobce seker nezbohatne, neznamena to nutne, ze zchudne.
Samozrejme, pokud nebude ochotny se prizpusobit nastale situaci, stat se to muze, ale rozhodne to neni jiste.
Autor: Lojza Čas: 2019-12-05 17:39:51 Titulek: Re: [↑]
Lide se chovaji tak, jak si mysli, ze jim to "zvysi uzitek". To, ze jim ho to mozna dokonce i snizi, jeste neznamena,ze si oni sami nemysli, ze jim ho to zvysi.
Typicky bude takove zvyseni uzitku "lepsi pocit" z neceho. Dokonce napriklad muzu vzit kupu penez, polejt benzinem a spalit - a zvysil jsem tim svuj uzitek. Protoze ten pocit pro me bude mit vetsi cenu, nez ta kupa penez (tot extremni priklad)
Autor: Lojza Čas: 2019-12-05 08:57:52 Titulek: Re: [↑]
"Němci nejsou bohatší proto, protože lépe směnují,
ale proto, že mají oproti nám dvojnásobnou produktivitu" <-- na to bych s dovolenim namitnul, ze to neni pravda. Muzes mit produktivitu jakou chces, ale pokud budes produkovat neco, co nikdo nebude chtit, bude ti to uplne na hovno a nezbohatne nikdo. Takze spise je to takova kombinace vseho dohromady. Cim vetsi produktivita, tim lepe - ale produktivita v oblasti, kde budes co nejvice lidem uspokojovat jejich potreby...
Autor: Lojza Čas: 2019-12-05 08:55:28 Titulek: Re: [↑]
Pokud bys mel pravdu, potom by to okolo nas muselo vypadat tak, ze cela spolecnost kontinualne chudne, zatimco nejaci majitele nejakych firem kontinualne bohatnou.
Pokud si porovname to, jak se meli lide pred napriklad 30 lety a dnes, tak mi neprijde, ze by spolecnost kontinualne chudla, naopak mi prijde, ze se ma cim dal tim lepe.
Dnesni chudi lide maji takove veci, ktere chudi lide pred desitkami let vubec nemeli.
Autor: Lojza Čas: 2019-12-03 00:05:53 Titulek: Re: [↑]
Ja se ptal první. K tomu,na co jsem se ptal, zadnou odpověď nemas?
A ja tedy ze slusnosti odpovim na tvoje otazky: Nevim, jak je to pravdepodobne, no beru to tady jako misto, kde se da diskutovat s kazdym, kdo prijde, takze neocekavam, ze zde budou sami ancapisti. Samozrejme predpokladam, ze jich tu bude docela dost, to je jasne.
Co se tyce te dalsi otazky, tak uprimne receno nevim - ale co vim jiste je to, ze se snazim zamyslet nad kazdym argumentem (tedy nikoliv nad kazdym vykrikem typu "za vsechno muzou zli kapitalisti, protoze proto". Ale nad argumenty se zamyslim, mnohdy s nima nesouhlasim, samozrejme. Ale mam pro to nejake sve duvody, ktere zde pak sdeluji.
A co se tyce Jakuba G, tak je pravda napriklad to, ze az na jeho popud jsem se zamyslel nad tim, jestli i vymahani "neagrese" se da povazovat za agresi a nakonec s nim v podstate souhlasim, ze ano. Coz je napriklad v mem mysleni obrovsky zvrat, protoze drive jsem se nad tim takto nezamyslel a neprislo mi, ze by to tak bylo.
Autor: Lojza Čas: 2019-12-02 22:45:40 Titulek: Re: [↑]
To je mi jasne, ze si to myslis, stejne jako ten se svetlem si to jiste take mysli.
Zkus se zamyslet nad jednou otazkou: Dost dlouho ti tu ruzni lide pisi, jak funguji pracovni vztahy, proc a jak funguji podnikatele, jak vubec vznika cena prace, jak to na trhu funguje...Mnoho z toho je jinak, nez sis doposud myslel. A ted ta otazka: Nad kolika vecma z toho jsi skutecne premyslel a u kolika sis rekl, ze na tom muze I neco byt?
Autor: Lojza Čas: 2019-12-02 18:03:54 Titulek: Re: [↑]
Ja to chapu no...uplne jak s tema svetlama..
Autor: Lojza Čas: 2019-12-02 13:00:49 Titulek: Re: [↑]
Musim rict, ze posledni dobou uz me uplne zacina iritovat a unavovat zaroven, jak neskutecne jsou lidi - jako jses napriklad ty - hloupi a pritom si zaroven mysli, ze vsemu rozumi a vedi to nejlepe, pricemz placaj uplny sracky.
Prijde mi to, jako bojovat s lidma, co tvrdej, ze zeme je placate a proste to vedi a ostatni jsou idioti, co se nechali napalit.
Zrovna vcera jsem se snazil jednomu cloveku vysvetlit, ze kdyz si chce dat domu regulovatelny zarovky, tak nemuze zaroven zapojit HW regulator (vypinac) a zaroven "chytre zarovky", ze to proste nebude fungovat. Trvalo mi asi 2 hodiny (to uz jsem pak na nej rval, ze je uplnej kokot, a ani to nezabralo), nez tuhle jednoduchou vec pochopil, a obavam se, ze mi to stejne odkejval jenom aby se me zbavil, koupi si to tam stejne nakonec po svym, pak zjisti, ze to nebude fungovat a pak uz nevim, protoze pak uz ho asi v zivote nechci videt, protoze nehodlam resit, ze chce, abych mu to v te sestave zprovoznil, protoze on prece VI, ze to tak musi fungovat a ze ja jsem vlastne debil, kdyz to neumim zprovoznit.
Stejne je to s tebou. Placas porad nejaky hovadiny, nechapes, jak funguje svet a kdyz ti to clovek asi tak 100x po sobe trpelive vysvetluje, tak se stane co? Nestane se NIC. NIC, nula, zadna zmena, zadne, ze bys trebas nekdy alespon se zamyslel, jestli naaaaaahodou to nemuze byt malicko jinak, nez sis doposud myslel. Ne. Nula.
Autor: Lojza Čas: 2019-11-25 02:16:59 Titulek: Re: [↑]
Btw - kdyby vice lidi jezdilo pod mirnym vlivem alkoholu, bylo by na silnicich bezpecneji.
Je na to opet nejaka studie - lidi, co si daji 1-2 piva a ridej, tak jsou si vedomi toho,ze maj nejakej alkohol a ridej mnohem opatrneji. Fakt na to byla regulerni studie.
Samozrejme druha vec je, ze se nekdo vozere a nekoho sejme.
Ale 1-2 sklenicky vina po obede jsou naprosto v pohode. (A pokud nekdo zacne psat, ze nejsou, protoze by nastal hroznej doom, tak na to rikam, ze jsem jezdil napriklad po Spanelsku, kde je to povolene a zadnej doom se tam nekona)
Autor: Lojza Čas: 2019-11-25 02:14:40 Titulek: Re: [↑]
Tak ja nevim, zkus trosku pozorneji cist, co clovek pise. Ja si rozhodne nemyslim, ze kdyz jezdim opatrne, ze se mi nemuze stat nehoda. Nikdy jsem nic takoveho nerekl. A vim, ze jsem v nevyhode. Moc dobre to vim a proto musim jezdit o to "lepe", abych se nedostal do pruseru. Btw to, ze zastavim na semaforu a nekdo to do me napali - vim minimalne o 1 pripade, kdy jsem se tomu vyhnul. Pravda, asi by to byl drobny tukanec, ale I tak, nestal se jen diky tomu, ze jsem nauceny sledovat nejen co se deje prede mnou, ale I co se deje za mnou (a vedle me, samozrejme)
Autor: Lojza Čas: 2019-11-25 02:11:48 Titulek: Re: [↑]
Moje nove auto pred tema asi 12 lety nemohlo ztracet statisice rocne, kdyz stalo asi 170 tisic :-)
A mohlo stat mnohem mene, nebyt regulaci
A neco malo vim, kolik me stoji s tim jezdit do servisu a menit ruzne spojky a olejove vany a jine veci, ktere po tech 360 000km, co to auto mam, odchazeji..
Autor: Lojza Čas: 2019-11-24 21:39:31 Titulek: Re: [↑]
Vis, kdy by lide jezdili nejbezpecneji? Kdyby meli oblozeny auto vybusninou, ktera by vybouchla pri kazdem narazu. To by panecku byla ohleduplnost na silnicich :-)
Autor: Lojza Čas: 2019-11-24 20:17:59 Titulek: Re: [↑]
No...uklouznout muze clovek i ve sprse, ze...a taky tam nenosim helmu :-D
Autor: Lojza Čas: 2019-11-24 20:17:09 Titulek: Re: [↑]
A vis, co z toho vyplyva? Pokud 28% mrtvych nebylo pripoutano, tak z toho logicky vyplyva, ze 72% mrtvych bylo pripoutano. Pokud pripoutanych lidi umre 3x tolik, nez nepripoutanych, tak je neco divne, ze?
Kdyby to bylo opacne, pak by to znamenalo, ze jezdit pripoutany znamena mensi riziko smrti. Ale ono je to nejspise uplne naopak, jak nam rika statistika… zajimave.
Ono to tak asi ve skutecnosti uplne nebude, protoze se do toho musi zapocitat mnozstvi lidi, kteri jezdi pripoutani a tech, kteri jezdi nepripoutani. Rozhodne se ale da rict, ze to, ze pokud clovek jede pripoutany, tak to vubec neznamena, ze kdyz se neco stane, tak neumre.
Jinak at napises jakakoliv cisla, nic to nemeni na tom principu, ktery jsem vysvetloval.
Autor: Lojza Čas: 2019-11-24 20:10:39 Titulek: Re: [↑]
No tak to je otazka. Otazka je, jestli je to pravda a otazka je, jestli by to byla pravda, kdyby se do toho nesral stat se svyma regulacema.
14 let stare auto typicky sezere tolik penez na servisu, ze za par let jeho provozu by clovek pomalu mel na nove.
A dale - slysel jsem sefa nejake automobilky, ktery rikal, ze by umeli delat auta 2x levnejsi pri zachovani soucasnych standardu, pokud by to nemuselo splnovat tisic kravin, ktere na ne uvaluje stat. Potom by ta bilance byla uplne jina a cloveku uz by se v podstate nevyplatilo vubec tak stara auta provozovat.
Autor: Lojza Čas: 2019-11-24 09:51:42 Titulek: Re: [↑]
Ano, to je takova univerzalni veta, ktera muze dokazat ci vyvratit zcela cokoliv.
Reknu to jinak - nikdy nikdo nemuze rict, ze vse dela 100% spravne tak, aby se nemohlo nic stat. No kdyz clovek vi, ze kazda chyba muze byt fatalni, tak se o mnoho vice snazi chybu neudelat. Nerikam, ze ji neudela, ci ze se neco nepodela, ale ta motivace je tam myslim jasna.
Autor: Lojza Čas: 2019-11-24 00:40:32 Titulek: Re: [↑]
Uverim ledaccemus...Samozrejme, az moje deti budou sjizdet nejakou horu po kamenech, potom bych jim helmu doporucil. Dokud jezdi po vesnici, po lese za chatou a podobne, tak rozhodne ne.
A k te autohavarii - ctes vubec, co pisu? Pisu o tom, ze pokud nemam pasy, nuti me to neudelat chybu. A dokonce me to nuti predvidat chyby i druhych. Cimz dochazi k tomu, ze jezdim bezpecne. Protoze vim, ze kdyz se vyflakam, tak me nema co zachranit, takze musim jezdit tak, abych se nevyflakal. chapes?
logo Urza.cz
kapky