Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele marcusant (strana 23)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: neuveden
Vzhledem ke své momentální neviditelnosti bych si dovolil s vámi nesouhlasit.
Frantze jsem u autorství článku viděl relativně nedávno a HynekRk (Rajchenberk,Řihák) je lord Voldemort alias ten, jehož jméno zde nesmí být vysloveno. Dopouští se totiž dost nevybíravé kritiky a je to paleolibertarián. Na druhou stranu slouží panu domácímu ke cti, že ho jako autora nezatajil.
Autor: marcusant Čas: 2021-02-02 19:40:54 Titulek: Re: marcusant [↑]
No v tom vašem případě je rozdíl v tom, že vy můžete zavolat policajty a oni zjednají nápravu za vás. To mravenci umějí taky. Mají fůru policajtů a nemálo různě deviantních mravenců i z vlastních řad. Já bych s tím tak nepospíchal.
Autor: marcusant Čas: 2021-02-02 19:26:20 Titulek: Re: marcusant [↑]
První odstavec: to byl přímý kop, to neřešte. Trochu osobní záležitost, některé věci ve mně zůstávají jako v koze.

Druhý odstavec: je jisté, že zdravý rozum by měl člověk používat v každé situaci v jakémkoli politickém prostředí:)
Autor: marcusant Čas: 2021-02-02 19:01:48 Titulek: Re: marcusant [↑]
Ok, to je trochu o slepici a vejci, tedy filozofická otázka. Na druhou stranu vlastnické chování k potravě, obydlí či dalším užitečným objektům lze vysledovat i u velmi primítivních živočichů či "superorganizmů" jako jsou mravenci, které důraz na jednotlivce nekladou. Asi máte v zásadě pravdu, ale bez konceptu fyzického vlastnictví je dle mého důraz na jednotlivce prázdným pojmem, neboť až právě tento koncept definuje veškeré vztahy jednotlivce a jeho okolí a v důsledku i jednotlivce k sobě samému.
Autor: marcusant Čas: 2021-02-02 18:25:24 Titulek: Re: marcusant [↑]
To je příklad základního nepochopení trhu. Když prodáváte levněji shodné zboží a odmyslíme důsledky PR a různých tržních deformací způsobených státem, tak na tom na neomezeném trhu dříve či později vždy vyděláte, tedy pokud jste nešel pod cenu a za určitých okolností i tak. Zákazníci totiž budou chodit k vám nikoli k dražší konkurenci, takže se vám zvýší obrat. Víc kusů za nižší jednotkovou cenu dává vyšší zisk. Množstevní slevy, levnější úvěry atd. To je myslím učivo ZŠ.
Autor: marcusant Čas: 2021-02-02 10:13:13 Titulek: marcusant
Základní premisou (anarcho)kapitalismu je důraz na fyzické vlastnictví. Pokud je toto získáno jako důsledek užitečnosti ostatním (např. směnou) nikoli bez nikoli marginálních vlastních zásluh (dědictví, výhra..), odpovídá velikost takového majetku míře přínosu dané osoby ostatním. Pokud je nějaká osoba ostatním hodně přínosná, což dávají ti ostatní najevo tím, že jí hodně platí, je jen logické, že se stává přirozenou autoritou. Je jen logické a přirozené poslouchat a následovat ty nejúspěšnější a nejprospěšnější. V tomto slyším Urzu a jeho názor, že na anarchikapitalismu je důležitější anarcho než kapitalismus. Já to mám naopak.
logo Urza.cz
kapky