Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Regis (strana 57)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
To je ironie nebo to myslíte vážně? Seriozně se ptám, někdy fakt nevím.
Zajímavé, já si o Vás myslím to samé. Ale OK.
Tak v tom případě se nebavím o majiteli v ankapu. Protože jak se to chápe dnes, má majitel dost omezené možnosti v nakládání se svým majetkem. V ankapu by je měl podstatně širší, a měl by mít právo si na něm určovat pravidla, podobně jako to teď dělá stát na svém uzemí, a to je to, co se tu řeší.
Strawman? :-)
Já jsem naprosto v klidu
Naprosto souhlasím.
A proč ne?
A jak jste na to přišel? Já bych řekl, že život je příliš cenný, abychom si jej jen sobecky užívali. Nejsem kolektivista, ale altruistata (ale ne vždy se tak chovám, nebudeme si lhát).
Jeslti je tohle základ libertarianských hodnot, tak se nedivím že je to spoustě lidí tak nesympatické.
Asi byste teď měl začít studovat vy a podívat se co ve státe být majitel znamená. A to je i to, co si pod tím představuje většina lidí. Nepřekvapivě je to něco úplně jiného než, že byste si na pozemku mohl dělat co chcete.

Pokud by to mělo být to samé tak nechápu, s čím máte problém. Kupte si pozemek a buďte jeho majitelem. A je to :-)
Když jste neregistrovaný, jsou zakryté jako výchozí stav.
Tak to je tím, že systém Urzy před chvíli vzniknul, a někdo mi tam asi ze začátku naklikal negativní hlasy. Vám asi taky, asi tu nikdo takové brečení číst nepotřebuje. Já si to Hynkovo spamování pod cizími nicky (pravděpododobně) docela pamatuju, a nejsem si vědom, že by tu Urza zakázal vyslovovat jeho jméno nebo byl proti aby tu publikoval. Právě naopak. Ale dohledávat to v historii fakt nebudu.
To fakt není to samý. Přijde vám, že si u sebe můžete dělat co chcete?
Zkus třeba zase něco o ekonomice a jak podle tebe funguje. Ten je vždycky dobrý.
Neber se tak vážně :-) Klidně taky nějaký vymysli, třeba máš vytříbenější smysl pro humor než já.
Tak já ti je zásadní do kontextu. Stručně abys je pochopil i ty: státní zásahy do ekonomiky jsou "búú" , volný trh je "jupí."
Co to zase plácáš?
Ano slyšel, a fakt mi nevadí když mi někdo poskytuje levnější a kvalitnější služby.
Vadí mi šmejdi co mě škodí tím, že moje peníze utrácí za věci o které nemám zájem
To popírá fakt, že vám o tom píšu. Mě to za řeč stojí :-). Ale koukám, že při nastavení úzkého okna (na mobilu výchozí stav), to nevyskakuje. Jen se to zobrazí na začátku stránky. To mě nijak neobtěžuje a mohlo by to tak fungovat i na širší obrazovce.
To chápu. Ale nemyslím, že by mělo svůj smysl ostatní odrazovat od zveřejňování zajímavých komentářů :-)
Jasně. :-) Ty seš fakt zábavnej, bylo by škoda, kdybys spadl do skrytých komentářů a kolemjdoucí se nemohli pobavit.

Stát vůbec nefavorizuje velké korporace, to dělá ten zlý pan Trh. A určitě mi jako drobnému podnikateli pomůže vyplňovat další stohy papírů kvůli nějaké dotaci, kterou pak stejně dostane moje horší konkurence.
Jako chápu to. Ale kladné hodnocení se přece používá, aby se zviditelnili příspěvky neregistrovaných, které jsou k věci a nejsou spam. Pokud tu ty vyskakovací okna jsou mimo jiné proto aby uživatele "trošku otravovala", a zamezovala nadužívání systému, má to smysl i v tomto případě?
Asi bych to nenazýval feudál, to má svůj dost specifický význam. Spíš diktátor nebo absolutistický monarcha?
Bavíme se o majitelích pozemků teď nebo v ankapu? Teď asi těžko bude feudál, pravidla tu určuje někdo jiný (vláda ČR), ne majitel domu.
A kdo bude určovat pravidla na vašem pozemku v ankapu?
Které budou naprosto zázračně správně rozdávat odborní úředníci. Určitě se nestane, že by rozhodovali podle úplatků, známostí. Oni správně určí co lidi potřebují. :-D
Mluvíš o dotacích.
A? Čteš co ti píšu a snažíš se to trochu pochopit? Mě přijde že zase meleš úplně mimo.
:-D Jasně, tak to pak jo. Už jsem se bál, že víš o čem mluvíš.
Asi mám dostatečnou fantazii, abych si představil, že někteří ortodoxní křesťané si vytvoří nějakou uzavřenou komunitu a někteří takovou potřebu mít nebudou a budou žít normálně vedle svých ateistických sousedů a nebudou nic takového řešit.
Já jsem myslel, že vy jste anarchokapitalista a máte v tom jasno. Já v tom jasno nemám, musíte se zeptat někoho jiného :-)
A ty dotace budeš rozhazovat plošně všem, kdo budou chtít začít podnikat? Nebo na to má být nějaký úřad? Podle čeho ten úřad bude rozhodovat, kdo ji dostane a kdo ne?
Nezabúdám
Já nevím jak by to v ankapu fungovalo. Nicméně, Urza prosazuje právo poskytované na volnotržním základě. Tedy záleží, jaká by byla nabídka a poptávka a podle toho by právo vypadalo. Pokud to dobře chápu, myslí si, že takovým způsobem řešené právo by pravděpodobně vlastnictví respektovalo a blížilo se NAPu.
A ti ostatní za to snad můžou, že by za to měli platit?
logo Urza.cz
kapky