Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Lojza (strana 111)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: neuveden
Ahaaaa, takže pokud bude někdo lempl, bude dělat pomalu a blbe, až z toho jeho zaměstnavatel bude krachovat, tak je to v pohodě, protože toho zaměstnavatel nevykoristuje. Pokud ale tu samou práci někdo bude dělat super, jeho zaměstnavatel bude mít tedy možnost dát mu mnohem více peněz, než tomu lemplovi, tak tento ho vykořisťuje, i když mu za stejnou práci platí násobně více.
Cílem každého zaměstnance by tedy mělo být dovést svého zaměstnavatele ke krachu a sebe k minimální mzdě, protože jedině tak nebude vykořisťovany,
Hmmmmmmmmmm
Zajímavé......
Ok, takže pokud bude kapitalista, co je ve ztrátě a zaměstnancům platí minimální mzdu, tak ten je nevykoristuje, ale když nějaký podnikatel je v plusu, vydělává peníze a zaměstnancům platí třebas 10x tolik, než je minimální mzda, tak je vykořisťuje?
Na to jsem se jako obvykle vubec neptal.
Ty mas neuveritelne vypracovanou hrosi kuzi a potlaceny davici reflex.
Nekdo se te na neco zepta a ty mu bez mrknuti oka odpovis na neco uplne jineho a jeste se divis, proc tvoji odpoved nechape.
Jinak chapu to spravne, pokud bude existovat ta sama pracovni pozice, jednou ve statnim, a podruhe v soukrome sfere, pokazde dostane ten zamestnanec zaplaceno stejne, tak kdyz pracuje pro stat, tak je to v poradku a stat ho nevykoristuje, a kdyz pracuje pro soukromou firmu, tak ho tato vykoristuje :-O :-O
Az na to, ze jsi nikdy nebyl schopny nam presne rict, co to znamena "neumerne vysoka" a podobne.
Pises si tu dokola ty sve nekonkretni blaboly a kdyz uz nekdy napises neco konkretniho, tak typicky v jednom komentari odporujes svemu jinemu v jinem komentari.
Tak nam rekni, jak se presne urci ta tvoje cena "neumerne vysoka". A proc zrovna tak...
Jako...slova "kdo" a "kde" si nejsou vubec podobna. Mozna tim, ze obsahuji 2 ze 3 stejnych pismenek, to ano, ale vyznamove ani trosku.
No, ale ten zmocnovaci zakon byl schvalen demokraticky zvolenou vetsinou...
Takze on ten zmocnovaci zakon byl presto spatny?
Tvl to nechapu. To se jako stal teda tim diktatorem driv, nebo jak to myslis? Pokud se jim stal dirv, tak rekni, kdy to teda bylo. Imho se jim stal skutecne tak nejak zhruba, jak jsi psal, vsichni jsme se na tom dokonce shodli...
Ty jsi napsal: "Samozrejme, nebudem popierať že Hitlerova NSDAP bola po voľbách v 1933. roku najväčšou stranou víťaznej koalície a teda že Hitler sa stal kancelárom ( predsedom vlády ) legitímne a legálne."
Takze z toho vyplyva, ze v tu dobu existovala v Nemecku demokraticky zvolena vlada.
Neumim si predstavit, jak by zaroven mohla byt vlada sestavena legitimne a legalne a zaroven aby to nebyla demokraticky zvolena vlada. Vzdyt to by si odporovalo
Jo, takže chápu správně podle toho, co jsi teď napsal, že prostě ty věci, co kolega vypsal, byly v pořádku, protože je zavedla demokraticky zvolena vláda, je to tak?
No super, ja jen ze jsme se tu dohadovali celou vecnost, nez jsi tohle uznal.
Takze co se delo po tech volbach, jeste nejakou dobu, nez se Hitler stal diktatorem, bylo zcela v poradku, protoze to tak chtela vetsina, ktera si to zvolila v demokratickych volbach.
To jsem potreboval vedet, nic vic uz k tomu nepotrebuju.
I kdybych ti to uznal. Tak se shodneme na tom, ze urcitou dobu byl Hitler u moci, v demokratickem state, kdyz vyhral demokraticke volby.
Je to tak?
Ale takhle to NEFUNGUJE.
To, ze platis dneska nejake odvody vubec neznamena, ze nekdy neco ty konkretne dostasnes, respektive vubec ani netusis, kolik dostanes. NENI TO POJISTENI!!!!
Napriklad u pojisteni vis, ze pokud se stane to a to, dostanes tolik a tolik penez. To ale u duchodu VUBEC NENI PRAVDA.
A ani se to neprezentuje jako pojisteni.
Podival ses alespon na Google, jak funguje prubezny duchodovy system?
Omfg
Rozhodne to neni jako pojisteni.
Doporucuji hledat, co znamena "prubezny duchodovy system".
Ale mozna, ze to mate v SK jinak, tam nevim, nikdy jsem to nezjistoval.
A vsiml sis, ze v roce 1933 byly v Nemecku volby?
Nebo mi chces rict, ze Hitler vyhral volby a OKAMZITE se stal dikratotrem? Jako ze hned druhy den po volbach, trebas? Mozna vis neco, co ja ne...
Ja jsem si nevsiml, ze by Hitler byl hned od zacatku diktator, co by vladl sam. Naopak, byl to standardni politik, co proste vyhral volby.
A ze potom se delalo to, co rekl on? No v CR se taky delalo, co rekl Babis, ackoliv oficialne tam v tom parlamentu byla nejaka strana ANO a podobne....
Takze neco, jako ze nam tu ted vladl jednotlivec, Babis.
Zajimave....
Napriklad toto: " Ľudia platia do sociálnej poisťovne odvody a po dosiahnutí dôchodkového veku z nej na oplátku poberajú dôchodky. Rovnaký princíp ako hociaké iné poistenie" neni vubec pravda
Zjisti si, jak soucasny duchodovy system funguje.
No, tak takhle to nefunguje, no...jsou tam jistě rozdíly....některé jsou dost znacne
Pokud jseš až takovej debil, že nevíš, jak je financovanej důchodového systému, tak doporučuju použít třebas Google, a výsledek máš za pár sekund. Ale pravda, používat Google je možno až od určitého IQ a to se obávám nesplnujes ...
Že jdu okolo... Tak přesně takhle jak píšeš, tak to v ČR s pokud se nepletu ani s SR nefunguje no....
Ale nepovidej....
To me od tebe opravdu prekvapuje, to bych opravdu necekal.
To neni pravda. Protoze sem pises, utracis muj cas
Ale ja jsem ho nevzpomenul.
A neutracej porad muj cas, nebo mi ho proplatis?
No, kdyz obchodnik vykoristuje zakazniky tim, ze u nej nakupuji, tak ty me proste nutis cist ty tve texty, protoze je pises.
To je logicke...
A kdyz tu ancap nemame, tak o nem meluv, kdyz o nej nejde....Vubec nechapu, proc jsi o nem zacal mluvit.
Mozna to bude nejaka OCD, nemuzes si pomoct, co?
Ja to beru podle tebe, ostatne, zadny ancap tu nemame
Ty me k tomu nutis tim, ze je pises
Ty jses tak omezenej, ze vubec nema cenu s tebou tyhle veci resit.
Boze, co sem vubec lezes diskutovat, kdyz nemas mentalni kapacitu pochopit alespon zakladni veci.
Akorat tu okradas o cas normalni lidi.
Jojo, nema to s tim nic spolecneho, az na to, ze sami odbornici na toto tema rikaji, ze to na tom je zalozene.
TY si fakt se Sasianem muzes podat ruku.
Pro me osobne to byl OBROVSKY problem "to snest".
Bez ironie, obrovsky.
Citil jsem se jako ve vezeni. A o odporu jsem uvazoval, ostatne ne nadarmo me ve druhaku vyhodili z prumyslovky za situace, kdy jsem mel nejakych 100+ neomluvenych hodin (nastesti, protoze jsem pak sel na vyrazne lepsi skolu, kde jsem se skutecne i neco malo naucil na praxi....ve skole samozrjeme temer vubec nic, klasicky)
Sam jsi psal, ze napriklad obchodnik vykoristuje zakaznika, protoze ma na zbozi marzi.
Pripadne, pokud budu napriklad instalater, rozhodne budu vykoristovat zakaznika, protoze si dam na material marzi.
To jsou tvoje slova, ne moje, ja si tohle nemyslim.
No prece z toho, co pro ne nekdo jiny udela zadarmo, to te nenapadlo?
Btw, ja ti jen pomahat, to ty tu porad basnis o tom, jak zisk je spatny. Tak si to klidne muzes zaridit bez zisku.
Ale evidentne spise proste vubec netusis, co chces...
logo Urza.cz
kapky