Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Lojza (strana 146)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: neuveden
Bezdomovec nemuze legalne jit tak na 99% uzemi daneho statu, mozna to bude jeste vice.
Koukam, ze uz jsi to dotahl na novy level:
Sice nevim, jestli to dany clovek rekl, ale je to hajzl, protoze to rekl!!!
Bozi :-D :-D
To je zvlastni...ja znam dost lidi, co nakupovali rousky / respiratory PRIMO OD VYROBCU.
Co tedy delali spatne, kdyz to nejde?
Jake konkretni zbozi nemuzes nakoupit primo bez prekupnika?
Btw ano, jsou firmy, co sve zbozi prodavaji pouze pres distributory, asi k tomu maji nejaky duvod.
Ale napis, o jake konkretni zbozi ti primo tobe jde.
To jak se chovas, je proste zmdrske.
A muze si namlouvat, jak jses moudry :-D :-D Nic se na tom nezmeni, ale zase, cim vic nam sem budes psat, jak jses moudry, tim vice nas pobavis, takze super :-D
No je mozne, ze u vas na Slovensku rikate tomu, kdyz nekdo umi sekat sekerou "vzdelani"
No pravdepodobnejsi je, ze jses proste jenom kokot.
Kazdou chvili, proc se me na to ptas, kdyz to sam dobre vis?
Taky nevim, proc je porad pouzivas....
No, vzhledem k tomu, ze se na to spolehas ty, tak je to od tebe docela chucpe
Neco umet, ty kokote, muzes klidne i bez jakehokoliv vzdelani.
muzes trebas umet vyborne rezat motovou pilou a kacet stromy v lese, aniz bys mel jakekoliv vzdelani.
To neni pravda. Coz uz ti tu bylo vysvetlovano asi 100x, takze to znovu delat nebudu.
Pravda to neni, i kdybys 10000x napsal, ze ano.
Ty kokote, "nic neumi" NENI synonym nevzdelanosti.
Takze jsi napsal: Nic o tom nevim, ale budu k tomu pindat a urazet...
Ok, zmrde, kdyz ti to dela dobre...
A kde se asi vzal "takovy pristup"?
Neprijde mi, ze by se vzal "zdola".
bla bla bla...jses takovej dement, ze schvalne prekrucujes kontext, nebo jses takovej zmrd, ze to delas schvalne?
Btw, jeste k tomu jses uplne curak (coz uz vime davno), protoze bud lzes, a nebo vubec nechapes, o cem mluvis, coz je ve finale jedno, protoze jses curak uplne vystavni
ne, neni
Zeptam se takhle:
Ty si myslis, ze JEDINY zpusob, jak je mozne dosahnout, aby se lide chovali "urcitym zpusobem", je naridit jim to zakony?
1. Jedno mi to nebylo, ale nechtel jsem to resit "skoro az jakymikoliv prostredky". To rozhodne ne.
2. Resi se to napriklad lekama, ktere ale neresi zadny psychiatr.
To je pravda, nastesti ta situace o ktere mluvime neni hra s nulovym souctem, takze pohoda.
Ted si rikam, ze si mozna myslis, ze je a z toho plynou vsechny ty nesmysly, co pises.
Neni...zkus se nad tim zamyslet, protoze opravdu a vazne neni.
Co to meles ty hotentote?
Uz asi zacinam chapat tvuj svet : Ty jses TAK NESCHNOPNEJ, ze potrebujes za kazde situace, aby vsechno za tebe zaridil nekdo jinej. Pokud budes umet kopat krumpacem, tak POTREBUJES prostrednika, co ti zajisti praci.
Hele, ono je to v pohode, nic proti tomu. Neni kazdy dobry na shaneni zakazek. Holt si shaneni zakazek musi zaplatit, no...
Ale nerikej doprdele, ze to nejde. Ja osobne v teto dobe delam PRESNE TO, co rikas, ze nejde!!! Umim delat nejake veci a rozhodne nejsem zamestnanec, ale shanim si zakazky sam. Shanim si primo koncove zakazniky, bez prostrednika.
Mimochodem, ZROVNA V TETO DOBE, pokud clovek neco umi, tak sezene zakazek, ze je nebude stihat delat. Coz je realna situace moje a realna situace lidi v mem okoli.
Takze: Bud si shanej zakazky sam a nemusis platit zlemu kapitalistovi, a nebo kdyz to neumis, tak si holt za to musis zaplatit. Zadarmo ti tu praci nikdo shanet nebude.
Nehlede na to, ze trebas muzes neco umet, ale nemas na to vybaveni. Vis, kolik ja jsem dal za vybaveni, abych mohl delat zakazky? Za posledni 2 roky jsem si nakoupil vybaveni v cene levnejsiho NOVEHO auta. A samozrejme bez zaruky, ze se mi to vrati. Pocitas do toho vseho i toto? Trebas i riziko, ze zly kapitalista nakoupi vybaveni a mozna se mu to ani nezaplati?
Jezisi kriste.
Ty mi oponujes a sam das priklady, ktere potvrzuji to, co tvrdim, pricemz je vydavas za potvrzeni toho, co tvrdis ty :-))
Facebook vznikl v dobe, kdy nebyly zadne (velke) regulace na internetu. Kazdy si mohl udelat co chtel, psat co chtel....
Mno a pak po 20 letech uz byl internet VELMI sesnerovan pravidly a zakazy a prikazy. Dneska, kdyz by si nekdo chtel udelat socialni sit, kde by nebyla cenzura, tak diky temto zakazum a prikazum nema sanci.
Tyto zakazy a prikazy ale nevymyslel Facebook. Ani Amazon.... Vymysleli je politici.
No, a co se stalo pak? Facebooku, Youtube a podobnym se tyto zakazy a prikazy VELMI hodi do kramu (ac proti nim muzou nekdy navenek protestovat), protoze zaruci, ze oni je dokazi jakz takz dodrzet, ale konkurence bud ne (automaticke blokovani na zaklade toho, co obsahuje text, ci video, je docela nakladna vec), pripadne konkurecne vubec nemuze vzniknout, protoze konkurence by napriklad rada necenzurovala, ale to uz dneska neni mozne ciste ze zakonnych duvodu.
Nejaky takovy Parler v podstate doplatil na kombinaci vseho, o cem pisu. Chtel necenzurovat, takze poskytovatele sluzeb mu je radsi nedodali, aby nemely problemy se zakonem / a zaroven / se to "nekomu" moc hodi do kramu, ze je pryc (myslim tim zavedene socialni site, ktere nemaji konkurenta)

Co se tyce ancapu a korporaci, co vse ovladaji. Prijde mi extremne zvlastni premyslet zpusobem : Aby vznikl ancap, je potreba, aby lide meli urcite moralni nastaveni, urcite mysleni, vedouci ke svobode a podobnym vecem. V okamziku, kdy takovych lidi je absolutni vetsina ve spolecnosti, vznikne (teoreticky) ancap...a nasledne se ti lide zcela vykaslou na to, ze ho vlastne chteli a budou podporovat nejake korporace, nechaji je ovladnout uzemi, soudy, atd atd. Protoze.....Protoze jim vsem najednou pres noc hrablo a uplne zmenili svoje mysleni? Nebo jako proc?
Vzhledem k tomu, ze mam v rodine blizkou osobu, ktera se chtela zabit (protoze trpela silnymi psychickymy nemocemi, aktualne jakz takz zvladnuto lekama), tak docela presne vim, jak to je (minimalne jak to bylo u me).
A proto muzu zcela presne rict, ze jako obvykle nemas pravdu.
Konkretne:
bod 1. Nepravda
bod 2. Nepravda

z toho vyplyva, ze vsechno, co z toho odvozujes, je blbost.
Cloveku je prirozene, ze chce vic.
Je pak otazka, jestli to, ze chce vic, ho pohani k tomu, aby vice delal pro druhe nejake uzitecne veci a ti ho za to odmenovali, a nebo ho to pohani k voleni lidi, co mu slibi, ze mu stat da vic a vic bez toho, aby se musel nejak snazit.
Jen drobna poznamka k tomu:
Pokud by neexistovaly regulace a v podstate umele prekazky k podnikani, ktere dusi drobnou konkurenci tech korporaci, je docela mozne, ze to ty korporace minimalne "nebudou mit tak jednoduche", spise si umim predstavit, ze mnohe z nich by neprezily.
V dnesnim svete jsou to prave ty korporace, ktere POTREBUJI byrokraticke podnikatelske prostredi, protoze v nem umi chodit. Maji na to zdroje, aby mu vyhovely. Coz nejaky drobny podnikatel proste nema.
Nesmi clovek dat na prvni dojem. Jasne, velke korporace krici, jak je staty utlacuji...ale ve skutecnosti velke korporace primo potrebuji, aby byly regulace ze strany statu co nejvetsi.
Podivejme se, jak vznikl trebas takovy Facebook. Vznikl v dobe, kdy jeste v tomto oboru nebyly regulace asi v podstate zadne, a vznikl jako "studentsky projekt". S investici par korun (temer doslova, jestli se nepletu, tak zacinali s par tisici dolary) dokazali udelat sluzbu, ktera se uchytla. Troufam si tvrdit, ze dneska uz by to proste nebylo mozne.
Uplne to same, kdyz si vezmeme pocatky Apple.
Proste nejaci nadsenci cosi zbastlili nekde v garazi a pak to zacali prodavat. Troufam si tvrdit, ze to uz by dneska nebylo mozne.
Takze dokud je trh skutecne volny, dava sanci tem, co maji napady, aby zkouseli prorazit a leckdy se jim to skutecne povede.
Tam, kde je trh regulovany, vyhravaji velke korporace, protoze na to maji prostedky.
Troufam si tvrdit, ze velke korporace na volnem trhu nebudou zdaleka tak uspesne jako dnes, prave proto, ze jim neustale bude ujizdet vlak inovaci, ktere tahnou ti drobni lide s napady.
Korporace by se tomu bud musely prizpusobit (potom fajn) a nebo by to nedaly.
Ostatne, pamatuji si na mobilni telefony znacky Nokia a Ericson....Presny priklad korporaci, co usnuly na vavrinech a konkurence je prevalcovala.
Ty to nemas podlozene vubec nicim. Mas to podlozene tim, co si vycucas z prstu.
Jo, takze nic nemas, dostanes penize, a je to ztrata.
Super.
V pohode, nejses schopny vubec jinak ani nepatrne uvazovat nad tim, co ti tu lidi pisou, tak to asi zase na nejaky ten patek vzdam, uz me to zase nebavi...
Jses jak zaseknuta gramodeska
Mno, to je divne.
Ja jsem kdysi byl zamestnanec a pak po nejake dobe jsem si spocital, ze je pro me mnohem (opravdu zasadne) vyhodnejsi stat se OSVC.
A nejakou dobu jsem delal ciste tu samou praci jako OSVC. Pozdeji jsem se preorientoval malicko jinak, ale prvni roky to bylo skutecne zcela to same.
ME to prislo o dost vyhodnejsi, firme, pro kterou jsem delal, to prislo mnohem vyhodnejsi...
Asi jsem to ale spocetl spatne a bylo to pro me vlastne nevyhodne :-D
Pises picoviny, nikdo nic takoveho, co tvrdis, nerekl.
To, ze sis to vymyslel, jeste neznamena, ze je to pravda
A kde se tam pise, ze to muze byt v rozporu s NAPem?
Wow
Ted jsi mi to nandal.
Formalne mas dokonce pravdu. Neuveritelne. Dokazal jsi to, nachytal jsi me na formulaci jednoho slovicka.
Gratuluji, predpokladam, ze sis alespon 3x vyhonil...
Pokud je ancap zalozeny na NAPu, tak obvineni, ze by se soukrome pravo nemuselo ridit NAPem, ale penezma, je zcela....nepravdive
Aha, a jak to vis? Jak jsi na to prisel?
Protoze to je uplna hloupost, uz z principu.
Jsou lide, kteri si precetli nejake knihy, zacali na jejich zaklade napriklad podnikat a napriklad zbohatli.
Takze by me zajimalo, jak vis, ze se to NIKOMU nestalo....
logo Urza.cz
kapky