Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele li (strana 51)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: li Čas: 2022-07-19 19:29:15 [↑]
Web: neuveden Mail: schován
"Kdyz se natisknou nove penize, s mymi penezmi, ktere mam, se tim neco stane. A jeste k tomu nic dobreho..." (to jsi napsal moc hezky, Lojzo) = DEVALVACE

Analogicky: "Pokud se bude moci brát kdokoliv s kýmkoliv, tak se tím něco stane. A ještě k tomu nic dobrého..." = DEVALVACE

Význam slova devalvace snad nemusím vysvětlovat...
"Devalvace byla naprostá: balík pětitisícovek neznamenal záhy víc než poněkud tuhý klozetní papír." (K. Čapek, Továrna na absolutno)

A pak se stane ještě něco dalšího: Stát vezme klacek – a tím klackem si srovná všechny, kterým se to nebude pozdávat. Kdo by na věc měl jiný názor, ten se hned tak nevzpamatuje. A pak už si o tohle tématu tady ani nepokecáme, zalepí nám totiž pusu... Budeme tu spolu jen mlčet nebo přitakávat systému... Takhle je to OK, Lojzo?
Autor: li Čas: 2022-07-19 14:00:38 [↑]
pz100000, doufám, že jen tak s Lojzou laškujete... :)

Jinak pro jistotu: Pojem "Helikoptérové peníze" znamená, že centrální banky distribuují peníze přímo na účet jednotlivcům. Dále mohou poskytovat univerzální daňové slevy všem domácnostem apod...
https://cs.wikipedia.org/wiki/Helikopt%C3%A9rov%C3%A9_pen%C3%ADze

A Lojza má zároveň jeden dobrý postřeh: "Kdyz se natisknou nove penize, s mymi penezmi, ktere mam, se tim neco stane. A jeste k tomu nic dobreho..."
Přesně tak. Lojza za nějakou dobu také pochopí celou analogii k "manželství pro všechny", jen mu dejme čas.
Autor: li Čas: 2022-07-18 00:16:34 [↑]
Lojzo, Kronika města Kocourkova!
Autor: li Čas: 2022-07-17 22:57:39 [↑]
"Manipulovaná osoba si často neuvědomuje, co s ní manipulátor dělá a jak ji negativně a proti jejím zájmům ovlivňuje. Případně si manipulaci uvědomuje, ale není schopná se jí bránit. Ze začátku se totiž manipulátor zpravidla chová tak, aby u své oběti získal sympatie, lásku, oddanost."
Fakt tam nevidíte tu manipulaci??? Z celého rozhovoru ta manipulace je na hony cítit, připojuji malou analogii... Takto bych mohla rozebrat do detailu celý rozhovor.

Otázka zněla proč trvají na pojmu manželství, když je to pro lidi určitý symbol, který si nepřejí měnit.

Odpověď: "My nikomu manželství nebereme. Manželství není spotřebovatelný statek, ono ho není nedostatek. Není nějaký omezený počet manželských licencí nebo oddacích listů. Manželství není máslo, nemůže dojít. Žádným způsobem neovlivní manželství heterosexuálního páru to, když by do něj mohli vstupovat i homosexuální páry."

Analogie:
"My nikomu peníze nebereme. Peníze dáme všem, ono jich není nedostatek. Není jich nějaký omezený počet, můžeme jich natisknout kolik chceme. Peníze budeme házet z vrtulníku, nemohou dojít. Vaše úspory žádným způsobem neovlivní to, že Vám je budeme příležitostně sypat z vrtulníku."

Je to devalvace pojmu, devalvace symbolu. Možná by to chtělo poslechnout si ten rozhovor znovu.
PS: Už jsem na prázdninách, tak je to snad poslední odpověď.
Autor: li Čas: 2022-07-16 08:22:00 [↑]
OK, Orwella jsi četl už na základce, v tom případě doporučuji ještě tenhle poslech - Kronika města Kocourkova, tohle pochopí i malé děti:
https://www.youtube.com/watch?v=fTHdaJbOzak
Autor: li Čas: 2022-07-16 07:41:12 [↑]
Tady je ještě exaktněji popsáno co znamená slovo MANIPULACE.
https://apas.cz/slovnicek-pojmu/manipulace/
Autor: li Čas: 2022-07-15 16:28:12 [↑]
Pro jistotu znovu:
"Já osobně jsem pro zakotvení do Ústavy, že "manželství je svazek muže a ženy" :) Důvod je jasný. Spousta států byla bohužel "znásilněna" touto propagandou přes napadení rovnoprávnosti u soudu. V tomto případě se obejde běžná diskuze a hlasování v parlamentu a stát je přinucen respektovat toto soudní rozhodnutí. To považuji za extrémní totalitní svinstvo." Dříve nebyl důvod to dělat, teď je to akt obrany - zejména za svobodu slova a svědomí.
Nevím zda to je nějaký "iracionální" nebo nejasný argument. V žádném případě Vám ho nevnucuji. Vy raději strčíte hlavu do písku... však ono to nějak dopadne.
A tímto se loučím, hezké prázdniny!
Autor: li Čas: 2022-07-15 13:35:04 [↑]
Já fakt myslela, že je tohle fórum o svobodě. Hluboce jsem se mýlila a je mi z toho celkem zle... Ať žije stát!
Autor: li Čas: 2022-07-15 13:27:36 [↑]
Super, nechme to osudu :) Třeba se soudy také jednou rozhodnou pro tu naši krásnou totalitku! Je to bezva představa, kdy se na sebe budeme jen mlčky usmívat... život bude príma.
Autor: li Čas: 2022-07-15 13:02:47 [↑]
Autor: li Čas: 2022-07-15 12:59:08 [↑]
Lojzo, už nechlastej! Začni až večer a pak jdi rovnou spát.
Autor: li Čas: 2022-07-15 12:18:38 [↑]
PS: Já osobně jsem pro zakotvení do Ústavy, že "manželství je svazek muže a ženy" :) Důvod je jasný. Spousta států byla bohužel "znásilněna" touto propagandou přes napadení rovnoprávnosti u soudu. V tomto případě se obejde běžná diskuze a hlasování v parlamentu a stát je přinucen respektovat toto soudní rozhodnutí. To považuji za extrémní totalitní svinstvo.
Autor: li Čas: 2022-07-15 12:10:46 [↑]
Lež znamená to, že se nemluví pravda. Manipulace je určité maskování, které má lidi přimět jednat jinak, než by racionálně jednali, pokud by se mluvilo na rovinu.
Jsme fér se jednoznačně chce domoci masivní změny práva v jejich prospěch a neúprosně likvidovat své oponenty za pomoci státní moci a využívá k tomu manipulaci.
Strategie už je na vládě a postup by byl zřejmě takový: https://stoky.urza.cz/texty/vstricnost-k-lgbti-jako-cesta-ke-svobodnejsi-spolecnosti-2211
Nacher chápe význam pojmů a dovede racionálně zhodnotit právní dopad této změny. Respektuje práva běžných lidí, kteří si změnu nepřejí. Na druhou stranu má skutečný zájem o narovnání práv homosexuálům, chce jim opravdu pomoci.
Nacher podle mého soudu mluví o možnosti adopce dítěte, které už má jeden partner. Bohužel z veškerých rozhovorů, které jsem s ním na to téma slyšela to není zcela zřejmé jak to do detailu myslí... spolupracoval na tom s D. Kolářovou.
Pokud by ale bylo prosazeno manželství pro všechny, je to přímá likvidace toho pojmu, který je srovnatelný s Orwellovým "newspeakem", je to ukázková totalitní praktika. Zároveň bychom pošlapaly práva dětí, které se takto budou vyrábět na přání... a stát to pravděpodobně bude komukoliv financovat. Je libovolné kdo uzavře sňatek - mimo blízké příbuzné to může udělat jakákoliv svéprávná dvojice osob (2 kamarádi, 2 kamarádky). Stejnopohlavní dvojice tím dostane vstupenku k umělé reprodukci... pak se samozřejmě mohou kdykoli bez problému rozvést.
Přemýšlela jsem nad touto situací:
2 muži využijí surogátní mateřství, narodí se jim dítě, třeba holčička. Dítě tedy nepozná matku a bude vyrůstat s 1 biologickým otcem a jeho manželem. Biologický otec po pár letech zemře. Co s dcerkou? Bude patřit víc jejím biologickým prarodičům? (genetika je dost silná věc) - anebo tomu manželovi? Podle práva manželovi. Ten si třeba najde jiného partnera v cizině a dcerku vezme sebou a definitivně ji odstřihne od biologické rodiny... Chtěla bych od hnutí Jsme fér slyšet nějaké takové právní souvislosti... ne jen plané kecy o lásce...
Autor: li Čas: 2022-07-15 00:40:48
Téma "manželství pro všechny" jsem dříve ani nějak zvlášť nesledovala, ale pokud se na toto téma člověk více zaměří, tak si nemůže nevšimnout do očí bijící manipulace a lží ze strany Jsme fér. Byla bych ráda za zpětnou vazbu k tomuto videu od všech libertariánů i etatistů (heterosexuálů i homosexuálů), kteří sledují tuto diskuzi. Co si o tom myslíte??? Způsob pokusu o krádež pojmu manželství mi přijde velmi drzý, Patrik Nacher je naopak férový a mluví na rovinu... Není náhodou iniciativa Jsme fér "žábou na prameni" ke svobodnějšímu životu všech homosexuálů?
https://prima.iprima.cz/zpravodajstvi/nazory-bez-cenzury-snatky-osob-stejneho-pohlavi-ano-nebo-ne
Autor: li Čas: 2022-07-14 22:34:12 [↑]
Myslela jsem, že na tomto serveru se hájí osobní svobody, ne stát a jeho moc :)
Autor: li Čas: 2022-07-14 22:31:48 [↑]
Jak - naopak??? to nechápu...
Autor: li Čas: 2022-07-14 21:52:50 [↑]
Svoboda je pro mě dost vysoká hodnota. Když cítím ohrožení, tak se bráním - alespoň konstruktivní diskuzí... Myslím si, že je to pochopitelné. Co se týče LGBT agendy, tak to osobně prožívám jako masivní útok na mé svobody - zejména na svobodu svědomí a slova. A celkem hodně jsem si o tom zjistila, takže mé obavy nejsou "vycucané z prstu". Toť vše... 1984 si určitě pusťte, opakování je matka moudrosti :)
Autor: li Čas: 2022-07-14 17:26:21 [↑]
PS: jinak jestli budeš chtít komentovat něco konkrétního ohledně tématu, tak můžeme hodit řeč - tohle téma mě extrémně zajímá
Autor: li Čas: 2022-07-14 17:12:44 [↑]
To je super! Já jsem hrozně ráda, že zatím mohu takto svobodně vyjádřit svůj názor, který je ve shodě s ankapem :)
Nerada bych se dožila doby, kdy mi za takový názor bude udělena pokuta... Co ty, Lojzo?
Moc doporučuji oprášit Orwella, jsou tam hezky podané totalitní praktiky:
https://www.youtube.com/watch?v=FxNZshvmpn8&t=17172s
Autor: li Čas: 2022-07-14 08:59:56 [↑]
Na LGBT aktivistech mi vadí ta manipulace s lidmi. Splácali k sobě několik lží, kterým se snaží běžné populaci "vymýt mozek"... a někdy se to i daří. Místo toho bychom se měli bavit zejména o ETICKÝCH otázkách, které raději pečlivě zametají pod koberec. Vzájemná nevraživost pak může skutečně vést až k nenávisti obou táborů... V souvislosti s bojem LGBT aktivistů za redefinici pojmu MANŽELSTVÍ si člověk automaticky musí vybavit „NEWSPEAK“ George Orwella, kdy se cíleně manipuluje s pojmy.
Autor: li Čas: 2022-07-13 08:45:12 [↑]
Taky bych řekla, že by se někdo obětoval :)
Problém by mohl nastat až v okamžiku, kdy by chtěl své dítě vídat a ta paní by si to nepřála :)
Autor: li Čas: 2022-07-13 08:11:48 [↑]
Přesně tak.
Autor: li Čas: 2022-07-13 07:26:15 [↑]
Přesně tak! U heterosexuálních párů ano. Nicméně teď se bavíme o stejnopohlavních sňatcích... Nevím proč by to u nich mělo být zakázáno též, chodila jsem na biologii.
Autor: li Čas: 2022-07-13 06:51:06 [↑]
Natočil ještě toto video, ale není tam nic o incestu versus nakousnutí tohoto tématu v souvislosti s manželstvím pro všechny.
Z mého pohledu je to dost nudné video...
https://www.youtube.com/watch?v=YTln1MhIrWY
Autor: li Čas: 2022-07-13 06:45:27 [↑]
PS: koukám se, že nesmazal - jsou tam (vyfiltrované), ale nakonec mi už neodpověděl.
Autor: li Čas: 2022-07-13 06:42:52 [↑]
Vedla jsem tuto diskuzi na fb stránkách Jsme fér a ten samý den mě zablokovali. Ještě před tím mi LGBT příznivci psali komentáře typu "paní, vy jste nechutná".
Podobné diskuze jsem zkoušela vést ještě asi na deseti místech. Všude mne vůbec nechápali a nakonec mi napsali, že si mám založit takovou iniciativu a bojovat za ně sama. Psala jsem i na Debatní deník - konkrétně pod toto video - Tim nakonec mé komentáře smazal a k mým poznámkám i k mé osobě se vyjádřil posměšně.
https://www.youtube.com/watch?v=04GpaJCKu3s
Autor: li Čas: 2022-07-12 23:05:18
„Hlavním účelem manželství je založení rodiny a řádná výchova dětí.“ (občanský zákoník)
Pro posouzení, zda „manželství pro všechny“ ANO či NE, je tedy z mého pohledu potřeba odpovědět si na zásadní otázku, která zní: Je pro zdravý vývoj dítěte lepší když může poznat oba své biologické rodiče?

1. Ano: PRO DÍTĚ JE LEPŠÍ, KDYŽ MŮŽE POZNAT OBA SVÉ BIOLOGICKÉ RODIČE, (též je při výchově důležitý mužský a ženský vzor)
V tom případě musíme hájit současnou podobu manželství jako svazek muže a ženy. Tím se zásadním způsobem sníží počet dětí, které budou mít jen jednoho rodiče a zbytek genetické informace od anonymního dárce.

2. Ne: NENÍ TO DŮLEŽITÉ (Jeden biologický rodič je dostatečný, druhý není potřeba. Mužský a ženský vzor je též přežitek, LÁSKA 2 OSOB LIBOVOLNÉHO POHLAVÍ JE PRO VÝVOJ DÍTĚTE PLNOHODNOTNÁ.)
V tom případě hájíme „manželství pro všechny“. Nevím ale z jakého důvodu se z okruhu automaticky vylučují též stejnopohlavní sourozenci a příbuzní, protože mi to nedává logiku. Dvě pokrevní sestry totiž mohou být samozřejmě při výchově dětí rovnocenné jako dvě přítelkyně či kamarádky. Co se odehrává či neodehrává v jejich ložnicích nám může být skutečně šumák. Mělo by se jednat o smlouvu dvou dospělých, svéprávných osob, které chtějí založit rodinu. Vůbec nikdo by neměl strkat nos do toho, zda jde o homosexuály, bisexuály, asexuály apod.

Dvě ženy se na internetové seznamce domluvily, že chtějí založit rodinu. Každá chtěla mít své vlastní miminko a chtěly být oplodněny spermatem od anonymního dárce. Blondýnka v rozhovoru uvedla, že nikdy předtím se žádnou ženou nechodila, ale otázka mateřství byla pro ni zásadní. Problém byl jen čistě technický = jak toho docílit, protože v Čechách je to zatím nelegální... a povedlo se! Proč by se ale ve finále měli cítit jako „rodina druhé kategorie“? Podle vlastních slov nežádají větší práva než mají heterosexuální páry – žádají pouze stejná práva, respekt a ekonomické výhody.
Na otázku zda dětem nebude chybět mužský vzor blondýnka odpovídá: „Co je to typický muž? To je takový to z tý minulosti ...no stereotyp.“ (U toho jsem se hodně zasmála a pustila jsem si to znovu, abych se ujistila zda se mi to jen nezdálo..., nicméně celý rozhovor je pozoruhodný...) Tyto dvě mladé maminky inspirují tisíce dalších na instagramu svým příběhem...
Celý rozhovor zde: https://www.youtube.com/watch?v=sFtSa8oqawA&t=5s

ASISTOVANÁ REPRODUKCE PRO LESBY v ČR:
„Pokud jste single žena či žena žijící v lesbickém partnerství, bude třeba za vysněným potomkem vycestovat. ...Nabízíme zprostředkování umělého oplodnění v zahraničí na ověřených klinikách, kde to národní legislativa umožňuje. Celková cena, která zahrnuje přípravu a léčebné výkony v zahraničí, se pohybuje mezi 40 a 150 tis. Kč....“
... „Poskytujeme pacientkám všechny klíčové informace o dárci spermatu, jako je váha, výška, krevní skupina, vzdělání, barva očí a vlasů, zájmy a mnoho dalších. Ženy si tak mohou vybrat konkrétního dárce na základě svých preferencí...“
https://www.mednews.cz/matkou-jako-single-zena-ci-lesba-diky-umelemu-oplodneni/

ASISTOVANÁ REPRODUKCE ve FRANCII
Před rokem byl ve Francii schválen zákon o asistované reprodukci pro lesbické páry i svobodné ženy. Jediný limit je věk, a to 43 let. ... Stát hradí čtyři pokusy metodou in vitro a šest umělých oplodnění. In vitro (IVF) stojí podle dat zdravotních pojišťoven okolo 3 až 4 tisíc euro, umělé oplodnění asi 950 eur.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/lesbickym-parum-i-svobodnym-francie-rozsirila-pravo-asistovane-reprodukce-168617

Další země, ve kterých je umělá reprodukce pro lesbické ženy legální je např. Belgie, Španělsko, Dánsko, Ukrajina...
Muži mají cestu k potomkům o něco složitější (surogátní mateřství je zatím poměrně drahé a je s tím víc papírování a starostí), ale na úpravě legislativy už se také pracuje, takže s tím nakonec také problémy nebudou.

MUŽI A SUROGÁTNÍ MATEŘSTVÍ
Příběh dvou mužů, kteří využili surogátní mateřství zde: https://www.youtube.com/watch?v=JyR6FQD1ySQ
Na vzniku dvojčátek se podíleli 4 lidé. Biologičtí otci jsou překvapivě oba – každý je biologický otec jedné holčičky. Vajíčka byla použita od anonymní dárkyně, kterou děti nikdy nepoznají. Žena, která dvojčátka porodila, je okamžitě po porodu předala otcům. Dětem bylo upřeno kojení, od narození byly krmeny umělým mlékem. Pro každou ženu, která už rodila – a dokáže proto pochopit, co kojení pro miminko znamená – je to velmi bolestivá představa (nehledě na zdravotní benefity, které bezesporu kojení pro dítě má). Tito dva muži inspirují tisíce dalších na sociálních sítích svým příběhem, berou to jako poslání...

Např. ve Francii, Rakousku a Německu je zatím surogátní mateřství kriminalizováno – zatímco v Indii, v Americe či na Ukrajině je komerční surogátní mateřství povoleno. Řada států, včetně České republiky právně surogátní mateřství zatím vůbec neupravuje, ale počítá s ním... v praxi se tedy už děje. Některé další právní souvislosti zde: https://www.youtube.com/watch?v=IGYwhCEn9xQ
Autor: li Čas: 2022-07-07 09:22:36 [↑]
Ano. Myslím, že je fajn dětem číst alespoň např. foglarovky + taky skaut je super :) Dříve to byla výchova k morálním hodnotám prostřednictvím náboženství... či výchova k rytířským ctnostem apod... Myslím, že v dnešní době je bohužel jiný trend...
Jenom jsem chtěla podotknout, že nenávist tu s námi v určité míře bude stále, i když by bylo fajn, kdyby tu nebyla...
Autor: li Čas: 2022-07-06 23:40:51 [↑]
"Prečo by to nebolo možné?"
Protože musíme vycházet z toho, co je "lidské". Tudíž pracujeme i s nenávistí, kterou prostě nejde "vymýtit"... Různí lidé mají k této emoci větší či menší predispozici. Mohou se i cíleně snažit na sobě pracovat, ale i v tom případě nemusí dosahovat přílišného efektu... Je směšné myslet si, že zmizí... Lidi mají různé zájmy a střety těchto zájmů vyvolávají agresivitu, nevraživost, hněv i nenávist... Je to lidské = musíme pracovat s realitou, ale jinak je to chvályhodné přání! Bylo by super, kdyby nikdo neloupil, nevraždil, nepodváděl, nelhal ve svůj prospěch atd... :)
Autor: li Čas: 2022-07-06 07:52:52
Stejně tak pozorujeme například nevraživost menšin vůči většině :( Tyto menšiny usilují o změnu zákonů v jejich prospěch – což logicky povede k omezení svobody slova většiny apod., potažmo k nenávisti obou táborů... Ano, nenávist plodí násilí – očividné násilí i skryté násilí. Odmítnout nenávist je hezké heslo, ale je není to bohužel v tomto světě možné, pokud tady nebudou samí zenoví budhisti... :)
Autor: li Čas: 2022-06-29 12:05:07 [↑]
:D
Autor: li Čas: 2022-06-29 10:45:31 [↑]
3. Tabu: Téma se vysloví a vyskytnou se houfně lidé, kterým se ježí chlupy na zádech :)
logo Urza.cz
kapky