Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Glande (strana 13)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: Glande Čas: 2019-11-17 09:40:46 Titulek: Re: Právo [↑]
Web: neuveden Mail: neuveden
Je to dle mě naopak. Anarchokapitalisti vysvětlují(neomlouvaji) svůj postoj přirozenou morálkou a právem(které se ale může v různých oblastech lišit) a konzistence je naopak vedlejším produktem toho, z čeho vycházejí.
Autor: Glande Čas: 2019-11-17 09:36:35 Titulek: Re: Právo [↑]
Nezastavují nebo nezastávají?
Autor: Glande Čas: 2019-11-16 16:14:05 Titulek: Re: Právo [↑]
Myslím, že jedinou konzistentní teorií je svobodná kooperace lidí. A pokud se někdo někam přistěhuje, tak se předpokládá, že jde svobodně do toho. Zároveň platbu za nevyžádanou službu většina lidí považuje za nemorální, tudíž není důvod vyjímky pro stát. Ale zpět k danému článku - tam je bohapusté výpalné. Pokud ale stát zároveň nabalí mraky balastu a jakoby veřejného zájmu a "práv" dle zákona, furt se jedná o výpalné. A stát rozhodně nemá konzistetní teorii. Celé to stojí a padá s utlačováním obyvatel a masovou propagandou.
Autor: Glande Čas: 2019-11-15 07:12:46 Titulek: Re: [↑]
A když bydlím v RD na svém pozemku,tak mě nějaké cizi SVJ nebude takhle otravovat? Navíc, když nesouhlasím s tím,že bych byl členem jakéhokoliv SVJ?
Autor: Glande Čas: 2019-11-15 07:09:52 Titulek: Re: Právo [↑]
Tak, že tam bude všechno nebo jsi přidal něco,co s tim nesouvisí.
Autor: Glande Čas: 2019-11-15 06:49:31 Titulek: Re: To psal Assad? [↑]
A když nemám žádné konto a bydlím na svém pozemku zcela odděleně od silnic a nepotřebubuju kontakt s poskytovatelem takových "služeb"?
Autor: Glande Čas: 2019-11-15 06:42:48 Titulek: Re: Právo [↑]
A nutí moje děti chodit do školy a bez ohledu na muj nesouhlas jim mmj vštěpuje,že je to správně? A když se většina tě čtvrti snaží skrytě platbě vyhnout protože za zaplacené peníze kromě šikany jich samých nedostávají kvalitní službu?
Autor: Glande Čas: 2019-11-13 08:34:53 Titulek: Re: Systém [↑]
No, možná si to neuvědomujete, ale v takovém systému už žijete - "v systému nespravedlivých a zjevně nezrušitelných závazků".
A dokonce v něm může jít i o život. Byť to nemusí vypadat tak zjevně, ale pokud se master rozhodne, tak slave musí ohnotu hřbet a makat. Ano, je tam určitá volnost a možnost odporu, ale jen vymezená otrokářovoými pravidly. A k úniku lze použít jen cestu k dalšímu otrokáři.

Osobně si myslím, že k v článku popsaným situacím by docházelo minimálně, protože málokdo by chtěl vydat svůj život všanc rozmarům otrokářovým dobrovolně.
Autor: Glande Čas: 2019-11-09 13:35:13 Titulek: Re: [↑]
Kdežto stát ti řekne, budeš mi sloužit jako otrok (pracovat na něj cca 1/2 roku jako u nás) nebo se odstěhuj. Jinak tě zavřu do lochu.

Kolik těch tvých ostrovů znáš? A schválně, je to dnes nemožné? Argumentuješ strawmanem, kdežto státy něco podobného provozují masově.
Autor: Glande Čas: 2019-11-09 13:31:32 Titulek: Re: [↑]
Takhle argumentuju? Kde? Vždyť jsem psal, že grázlové budou. Ale budou všichni grázlové? Napiš! Budou? Já taky vidím, jak svět funguje. Někdo takový bude, ale takové chování se mu holt hůř vyplatí než dnes a hlavně málokdo bude ochoten se smluvně někomu zcela podvolit. Ty ano?
Autor: Glande Čas: 2019-11-09 12:51:14 Titulek: Re: [↑]
Vaše teorie soukromých států vůbec neodpovídá chování lidí, kteří chtějí svobodně žít. Takové "státy" by těžko vznikaly dobrovolně. Ale máte pravdu, že v současnosti privatizaci státu můžeme pozorovat. Ale rozhodně ne dobrovolnou.
Autor: Glande Čas: 2019-11-09 12:48:25 Titulek: Re: [↑]
"I v ankapu budou lidé, co žádný pozemek vlastnit nebudou. Takoví budou plně v moci těch, co pozemky vlastnit budou."
A majitel je jistě bude chtít zlikvidovat nebo aspoň oloupit. A ti lidé předtím jistě podepsali nějakou nájemní smlouvu, kde by se dobrovolně vzdávali na milost neznámému člověku. Už to vidím :-D

Vaříš z vody a dobře to víš. Trochu přemejšlej,než šáhneš na klávesnici.
Autor: Glande Čas: 2019-11-09 12:33:57 Titulek: Re: [↑]
Za to vy příliš divokou.
Autor: Glande Čas: 2019-11-08 22:14:29 Titulek: Re: [↑]
Psal jsi přece vlivné,tak proč píšeš tyhle?:-D
Ale pokud budou dostatečně početné a jejich členové ochotni platit za služby, tak trh jistě najde nějaký průsečík.
Autor: Glande Čas: 2019-11-08 21:57:44 Titulek: Re: [↑]
To tam tvrdím? Je těžké nepromítat svůj názor do jiných,co?
Autor: Glande Čas: 2019-11-08 21:34:31 Titulek: Re: [↑]
Záměrně argumentujes tim,co jsem nenapsal a to o něčem svědčí. A jaké by byly ty velké a vlivné skupiny? Já takové znam - mafiáni,politici a na ně napojení "podnikatele".Jenže ti vsichni získávají moc hlavně díky státu.Jiste by vznikly i jiné, ale neměly by žádný monopol,tudíz by při souběžném odporu běžných lidí poptávka stvořila jejich protiváhu,takže by patrně rychle narazily.
Autor: Glande Čas: 2019-11-08 20:54:12 Titulek: Re: [↑]
Ty si myslíš, že mi vidíš do hlavy, co? Vždycky budou grázlové co se nebudou chtít podřídit žádným pravidlům a lidi co budou mít různé názory na spravedlnost. Ale některé základní názory sdílí většina lidí. Třeba, že krást a vraždit se nemá. Konkurence v této oblasti nejspíš postupně dospějě k méně nevyhovujícím výsledkům než monopol státu, kdy je cílem státních úředníků se hlavně udržet u koryta a moci.
Autor: Glande Čas: 2019-11-08 20:13:38 Titulek: Re: [↑]
Jenže ten člověk s největší pravděpodobností například někoho okradl a ti co to budou vyšetřovat si dají sakra pozor, aby , narozdíl ode dneška, nebrali evidentně nevinné jen tak pro sichr - však on se někdo z nich už přizná. Dneska za to benga nenesou žádnou reálnou zodpovědnost. Spravedlnost by určitě nekončila hranicemi pozemku ani ANCAPu. Ale rozhodně by lidi nebyli nuceni platit zjevně nevýkonný a nespravdelivý aparát. Určitě by k přehmatům docházelo, ale nebyla by motivace pro takový šlendrián, jako dneska. A hlavně by spousta zločinú/TČ neexistovala.
Autor: Glande Čas: 2019-11-08 19:18:07 Titulek: Re: [↑]
Jo? Komouši někoho nechali na pokoji a ctili soukromý vlastnictví? Pleteš záměrně třešně a ANCAP.
Autor: Glande Čas: 2019-11-08 19:16:53 Titulek: Re: [↑]
Myslím, že takoví zákazníci, co by si najímali křivé soudce by neměli moc smluv a nikdo by s nimi nechtěl nic mít. A jejich případné chytací agentury by to velmi rychle měly velmi těžké finančně i personálně. Víš, reputace je sviňa, buduje se dlouho a ztrácí snadno. Ale jak jsem psal - nepřesvědčitelné nepřesvědčíš. Nejdřív si něco přečti, aspoň od Urzy, lépe od Hoppeho a pak něco piš. Dokazuješ, že nemáš ani základní znalosti a modeluješ tu pouze vlastní přesvědčení.
Autor: Glande Čas: 2019-11-08 19:10:44 Titulek: Re: [↑]
Odpovím ti stejně jako ty ostatním - je vidět žes vůbec nic nepochopil a moc jsi toho nečetl :-) Chceš takovou mlhu?
Jinak obviněný může být předveden - to je vynález, co? Stát to dělá taky. Jenže... stát sere na odškodnění, pokud se ukáže, že je nevinný a neodsoudí ho (za výkon trestu je dnes už tučné odškodné, ale to soudce ani policajti necvakají ze svýho, takže je nic nenutí soudit a spravedlivě a nechytat i jasně nevinné - jenže za vyšetřovací vazbu máte 5000 Kč za měsíc vazby - i když se vám kvůli tomu položí miliardový podnik - vymáhat pak můžete desítky let občanskoprávně), tak ho budou muset nejspíš odškodnit. A nebo si ho taky můžeš chytit sám.
Autor: Glande Čas: 2019-11-08 19:02:31 Titulek: Re: [↑]
Ne, ale to neznamená, že že to bude tak, jak si ty představuješ v ANCAPu. Stejně ani já nemám jistotu, že to bude tak, jak píšu, ale dle chování lidí a trhu lze predikovat nezanedbatelnou pravděpodobnost. A soudce, o kterém se ví, že soudí na objednávku nebude mít asi moc zákazníků.
Autor: Glande Čas: 2019-11-08 18:59:12 Titulek: Re: [↑]
Ale jinak bránit se ptoi zlodějovi se tu moc dobře nelze, protože pokud mu moc ublížíš, tak jste popotahován jako obviněný, protože v očích velké části soudců je zdraví nad jakýkoliv majetek.
Autor: Glande Čas: 2019-11-08 18:57:09 Titulek: Re: [↑]
Je mi jasný, že ty se tu s několika lidmi naprosto míjíš, ale to je v pořádku. Prostě nelze přesvědčit nepřesvědčitelné.
Autor: Glande Čas: 2019-11-08 18:55:38 Titulek: Re: [↑]
Oba píšem o ANCAPu, ale vy to ne a ne pochopit. Soudce, který by soudil křivě by brzy skončil a možná sám před soudem a nikdo by si ho nenajímal. A bránit se zlodějovi? Géčkovi jsem ten odkaz posílal, tak se koukněte taky na násilný útok a jak ho "nezávislé " soudy soudily. To máte stát jak vyšitý.
Autor: Glande Čas: 2019-11-08 18:52:59 Titulek: Re: [↑]
Autor: Glande Čas: 2019-11-08 18:50:21 Titulek: Re: [↑]
Evidentně jsi nic o ANCAPu nepochopil. Ale nevadí, i s tím se dá žít :-)
Autor: Glande Čas: 2019-11-08 17:41:53 Titulek: Re: [↑]
Evidentně nechápete,že v ANCAPu se proti takové nespravedlnosti můžete bránit nejen soudně,ale i nasilim,kdežto ve státu,který má na soudnictví monopol většinou utrete a obrana proti státní zvůli je zakazana. Teď zrovna jede případ vyvlastnění pozemků nějakým bratrům kvůli dálnici neb nechtěli prodat. Sranda je,že ty samý pozemky od státu předtím koupili. Takže nejdřív státní slendrian (možná korupce) a pak státní zvůle v přímém prenosu.
Autor: Glande Čas: 2019-11-08 09:18:33 Titulek: Re: [↑]
No, ono i dědění je státní zásah do vlastnického práva - minimálně tím, že určuje jakým způsobem se dědí a nemůže si to určit za života vlastník děděného majetku. Sice to je dnes širší, ale furt ne svobodné. Navíc je tam dědická daň, takže opět hrabivá ruka státu - např. na západě jsou dědické daně dost brutální, protože se státy snaží zamezit vzniku velkých akumulací majetku, které by ho mohly ohrožovat + samozřejmě nenasytnost. Oficiální zdůvodnění je samozřejmě jiné. U nás je to docela mírné.
Autor: Glande Čas: 2019-11-07 21:49:52 Titulek: Re: [↑]
Silná slova, žádné nebo tisíckrát vyvrácené argumenty, osobní útoky a sprosťárny. Vy budete asi nějakej ten rétor nebo co ;-) Aspoň si něco o ANCAPu přečtěte, než začnete diskutovat.
Proč by mi neměl patřit celý výdělek? Že to tvrdí nějaký zákon který si schválil někdo, koho jsem nevolil a ani neznám ? A i kdyby nepatřil, tak se zbytkem si rozhodně nemůžu nakládat jak chci. To i Jakub G je hotový argumentační génius a ne to vaše :"To jsou daně. Tak je to dané, tak je to uzákoněné a tak to prostě je"
Ale myslím, že to tu nějakou dobu sledujete a ve slabé chvilce (vynechání léku?) vám ujela klávesnice, ne?
Autor: Glande Čas: 2019-11-07 20:05:25 Titulek: Re: [↑]
To snad ani nemá smysl komentovat.Dane nejsou krádež, nic vám nepatří,tak to prostě je, jste zaslepení se zvrácenou logikou. Působivé antre. Ale tady se nemusíte hned škatulkovat jako fanatik. Stačí jen uvést svůj názor a podpůrné argumenty a neklást na roven snahu vyhnout se okradani a defraudaci.
Autor: Glande Čas: 2019-11-07 19:36:16 Titulek: Re: [↑]
Supr,tak to jsem rád, že toto je to jediné spravne forum, které má tu čest hostit tvé prispevky neb dle tvého vyjádření tu zastánci nestátu píší, že nechtějí jiným nic vnucovat a místní pojetí práva je objektivně správně. Uff,už jsem chtěl přesídlit.
logo Urza.cz
kapky