Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Glande (strana 25)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: Glande Čas: 2017-11-30 09:00:33 Titulek: Re: [↑]
Web: neuveden Mail: neuveden
Taky furt slýchám, že "lidi jsou blbí" a "lidi se nemůžou v tak složitých tématech kvalifikovaně rozhodnout" apod.Ale , jak pravil Urza na přednášce o demokracii : tak proč jsou ale dostatečně kvalifikovaní se rozhodnout, koho volit, aby za ně rozhodoval o chodu státu?
Já se takových elitářů ptám : "A ty potřebuješ, aby tobě někdo vládnul?" Většinou okamžitě odpoví, že ne.A možná jim to zasadí brouka do hlavy. Vždyť v každý hospodě je takových sociálních inženýrů, vnitro i zahraničně politických analytiků a národohospodářských ekonomů :-) , kteří by zase tyhle elitáře a ynteligenci nahnali do fabrik a dolů. Proč by měl někdo vůbec někomu vládnout než na základě dobrovolné dohody?
Autor: Glande Čas: 2017-11-29 08:53:53
Samozřejmě, že bez státu by lidi umírali na ulici jak krysy a lidi by je jen obcházeli a jen bohatí by se mohli léčit.

Bohužel se dnes na přednášku nejspíš nedostanu, ale aspoň jsem dnes přispěl na startovači na knihu. Nevím,jestli stihnu ten "velice zajímavý dárek" :-), protože to je z bankovního účtu. Zato to soudnictví mě láká velice, což mnoho lidí odrazuje od aspoň uvažování o bezstátní společnosti, protože si myslí, že by boháči měli výhodu nad chudáky.Nevím, jak dlouho by fungovala soudní firma, která by protěžovala mohovitější klienty a soudila křivě v jejich prospěch...

Autor: Glande Čas: 2017-11-14 20:54:54 Titulek: Re: [↑]
To je sice pravda, ale nemusí se argumentovat jen tím,že v Německu za Adolfa byli systematicky vražděni postižení lidé (i zmrzačení veteráni, kteří v 1.světový bojovali za Německo !).
Stačí jen uvést například to, že stát manipuluje úhradovou vyhláškou a registrem léků.Nové, účinné, ale dražší léky/léčba nejsou pojišťovnou propláceny a pojištěnec je odkázán na nejlevnější variantu s diskutabilní účinností a mraky nežádoucích účinků ( stačí si jen vzpomenout na kauzu Protonového centra). A ještě křiklavější je například starání se o zahraniční pacienty a mraky kuřáků a alkoholiků a drogově závislých, kteří čerpají výhody kolektivního, nuceného systému vyrábějícího nezodpovědné. A pak ještě připomenout postižené děti na která se absurdně a neefektivně sbírají víčka (což i jedna ženská, co takovou sbírku pořádala nakonec označila za zcela neefektivní a že lepší je prostě poslat prachy a sekla s tím), místo toho aby je ten stát řádně zaopatřil místo dotací, předražených zakázek a parazitů soc. systému? Takhle se stará stát o běžné postižené!

A lze ještě zmínit, že cca před 5ti lety spousta těžce postižených lidí přišla o plnou invaliditu, protože se nějak změnila státní definice a komise na sociálkách tvrdě snižovaly prachy.
Autor: Glande Čas: 2017-06-04 17:09:40 Titulek: Re: bezdětné restaurace [↑]
Tu nahotu na koncertech bych nezmiňoval tak lehkovážně :-D
https://www.youtube.com/watch?v=1cohQGKjIFA
Ještě by se toho někdo mohl fakt chytit.
Autor: Glande Čas: 2017-06-01 22:30:13 Titulek: Re: O úředníka míň o svobodu víc [↑]
Máte pravdu v tom, že stát a jeho pochopové jsou tvořeni zas jenom lidmi jako jsme my a ideologie státismu. Bez nich by stejně jako komunismus bez PS VB, domovních důvěrníků a uličních výborů stejně jako běžných příslušníků strany a ROH moc dlouho nefungovalo. Ti odváděli tu mravenčí drobnou práci, práskali za tepla, dávali podklady do kádrových posudků apod.Na tom se stavěla moc jakéhokoliv režimu dlouhodobě. Jsou to úplně normální a většinou nepříliš odvážní lidé, kteří vědí, že když někoho někam nahlásí, tak tu represi za ně udělá někdo jiný a oni nemusí řešit nepříjemnou situaci kterou sami způsobili a už vůbec nemusí nést zodpovědnost. A jsou to lidi, co žijí mezi námi a dělají to dobrovolně a sami často vědí, že to morálně není ok. Ale prachy přece nesmrdí. A někdo to přece dělat musí, abychom se tu mezi sebou nesežrali, ne?
A myslím si, že spousta takových běžných zaměstanců by to zabalila a šla si hledat slušnou práci pokud by najednou zjistili, že to co dělají není bez rizika.

Už vidím, jak taková protikuřácká hlídka domlouvá hlučné a kouřící skupince "mladíků" někde na zastávce. :-DD

Autor: Glande Čas: 2017-04-25 11:16:08 Titulek: Re: [↑]
Mě prostě udeřil do očí její zjev, výstupy jsem moc neřešil. Je to jak píšete - pokud mi to nikdo silou nenutí, tak je mi to fuk. Ale ten Kohout to už nutí. Ale toho jsem si pustil, že mi to u té veganky vyskočilo.
Autor: Glande Čas: 2017-04-25 06:13:37 Titulek: Re: [↑]
Tak to je nášup - asi chtěla "moderátorku" trumfnout v outfitu :-DDD .Kohout tam taky perlil.
Ale jinak je s tím pořadem často problém a měl by se spíš přejmenovat na Drž hubu a obdivuj Jílkovou :-)
Ale například ve dvou pořadech o zbraních uplatnila diametrálně odlišný přístup (nejdřív silně antigun manipulativní a pak poměrně nestranná).
Autor: Glande Čas: 2017-04-21 06:01:55
Taky jsem to zachytil a kroutil jsem nad tím hlavou. No ono je klidně možný, že je naprášila konkurence vydávající se za uvědomělé zákazníky. Ale faktem je, že lidské myškové pochody jsou někdy neuvěřitelné - hlavně (ale to nepaušalizuju) důchodci v tom někdy vynikají - mají spoustu času a tak řeší píčoviny (tipu práskají opičákům auto zásobování na chodníku u obchodu, kde nikomu nepřekáží a kam sami chodí nakupovat) a ještě když jim někdo nakuká, že aby je podnikatelé neokrádali, je nutné vyžadovat účtenku s ficken kódem. A u kamarádky to opravdu dělají, byť ji pak zahodí. Takoví jsou opravdu schopní si nakoupit v krámě a pak nahlásit, že má nelegálně otevřeno.
Autor: Glande Čas: 2017-04-19 22:16:56 Titulek: Re: Landa [↑]
Není to český Luka Maksimović ? Asi ne, takovýmu bych to určitě hodil :-D
Autor: Glande Čas: 2017-04-17 12:15:22 Titulek: Re: [↑]
Mě se přednáška líbila i když si myslím, že pro neznalé lidi byla někdy trochu nepřehledná a pro znalé zbraní zase ne tolik přínosná z hlediska odbornosti - ale o tom to ani nebylo. Je trochu i problém, řekl bych u určitých dotazujících během přednášky, že se vehementně snaží mít slovo a točit se okolo nepodstatností.

Porovnání statistik z různých zemí je opravdu magie, protože na zbroják je dneska i vzduchovka ve Skotsku - a skutečně tam s ní měli i vraždu (nějaký feťák trefil batole do oka) a nelegální zbraň je i v různých státech různý předmět.

Ale hodně ve prospěch volného držení palných zbraní muví statistiky z Mexika, Hondurasu, Venezuely, Brazílie apod.
Taky hodně bude záležet i na mentalitě obyvatelstva dané oblasti. Rozhodně se budu cítit bezpečněji při volném držení ve střední Evropě,ale už ne někde v Mali či Pákistánu (což neznamená, že i při restriktivní politice). Ale státy prostě ozbrojování lidí stejně nemůžou zabránit. Stačí se podívat na http://www.thefirearmblog.com/blog/2014/04/04/australian-motorcycle-gang-diy-firearms-surface/
Nebo : http://thehomegunsmith.com/
Autor: Glande Čas: 2017-04-16 12:17:49 Titulek: Re: Tudy cesta nevede [↑]
No a pak už jen s úsměvem pro naše dobro. Mokrý sen našich policajtů. https://www.youtube.com/watch?v=0EUm75T660g
Autor: Glande Čas: 2017-04-16 11:30:36 Titulek: Re: Tudy cesta nevede [↑]
A pak přijde surrenderyourforks, surrenderyourglass a nakonec surrenderyourlife.co.uk :-DDD
Autor: Glande Čas: 2017-04-15 21:05:19 Titulek: Tudy cesta nevede
Tady už soudruzi objevili cestu : http://surrenderyourknife.co.uk/blog/ :-DDD
Autor: Glande Čas: 2017-04-10 21:19:46 Titulek: Zbraňová petice
Tak jsem dnes byl za zákazníkem a zeptal se ho, zda mu můžu v krámě nechat letáky LEXu - že prý jo. A co petice proti regulaci zbraní ze strany EU? Vy jako myslivec - mám tady zrovna náhodou podpisový arch. A on na se zvednutým obočím - to se nás myslivců přece netýká, ne? Ale nakonec ten podpis vypotil. Já myslím, že některý lidi to prostě vůbec neřeší do doby než se jich to opravdu týká, prostě ani jako morální obezličku.
Autor: Glande Čas: 2017-04-10 07:57:11
Tesat do kamene. Názor "Mě se to netýká" je neskutečně rozšířený, byť do určité míry odůvodnitelný - je to myslím obranná reakce bežného člověka. Obyčejný člověk si chce žít svůj život většinou v klidu a nechce, aby to něco narušovalo. Pokud by přiznal, že zákaz zeleného trička je buzerací všech, tak už se morálně staví na nějakou stranu pomyslné barikády a tím pádem si obrazně znepřáteluje určitou skupinu lidí (podporovatele a prosazovatele zákazu). A může jakoby vznikat určitý pocit viny, že něco proti tomu nečiní - ale to je někdy napříjemné, namáhavé i přímo nebezpečné. Prohlášením, že se ho to netýká se jakoby osvobozuje od všeho tohohle nebo dokonce prohlásí, že si za to ti zelenotričkáři můžou sami, když tak tou barvou provokují. Ovšem sám v hloubi dobře ví, že je to jen dočasné, než přijde něco, co se týká jeho.

Krásný příklad je v článku http://dfens-cz.com/poznate-ze-zijete-v-totalite-aneb-80-let-od-konce-vymarske-republiky-cast-1/
Návrh EASA pro fyzické nepodnikající osoby: http://droneinsider.org/new-easa-drone-regulations-threaten-kill-uk-european-drone-industry/

Prostě nebudete smět vlastnit a provozovat dálkově ovládaný model (dron) nad 250g,dolet nad 100 od operátora, max. výška 50m a rychlostí do 54km/h.
Prý kvůli teroristům - oni totiž vědí, že už jen svou drahou existencí serou tolik lidí.A útoky Mosulských dronů můžou být inspirací.

Já ale žádný dron nevlastním a vůbec se mě to netýká....vím, že je to kolečko salámu a já a jsem někde v tý šišce.

Ale to jsem odbočil. Jo ty trička : http://zpravy.idnes.cz/hrnky-a-tricka-s-hitlerem-a-heydrichem-d8b-/domaci.aspx?c=A170406_134155_domaci_pku

Che Guevaru ale prodávat lze...Hmmm

Takže já tu reakci chápu, ale naprosto s ní nesouhlasím. Přesně takhle se prosazují diktatury. Sleduji to ve zbraních, v dopravě, ve školství, v podnikání, ve všem. A proto je potřeba tomu nepodléhat.
Autor: Glande Čas: 2017-04-01 08:40:13
Tolik jsem se těšil....a když se člověk po ránu do kalendáře nekoukne :-D
Autor: Glande Čas: 2017-03-22 19:17:07 Titulek: Re: [↑]
Jen bych dodal k té Rwandě (krásný příklad jak stát "zajistí" bezpečnost ještě vyšším tempem než 3.říše.
Velmi poučný je dokument Poslední spravedlivý z roku 2002 - tam je ta bezzubost a zároveň brutalita státu a společenství států tak zjevná, že snad nikdo pak nemůže pochybovat o přirozenosti práva na obranu a zbraň. Stejně jako arogance mnoha státních představitelů. Vlastně kdyby generál Dellaire přestal uvažovat jako voják a tupě neposlouchal rozkazy, mohlo to být úplně jinak.
logo Urza.cz
kapky