Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 69)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Zase to čiernobiele videnie? je logické že pôžička má nejaké náklady a nejaké riziko, lenže požadovaný úrok to niekedy ( úžera ) aj viacnásobne prekračuje.
Keď vy ankapisti akúkoľvek kritiku kapitalizmu odpinkáte argumentom ak sa ti nepáčia podmienky u zamestnávateľa tak u neho prestaň pracovať, ak sa ti nepáči cena či kvalita produktu tak ho nekupuj a pod. vtedy je to podľa vás v poriadku. Ale ak podobný argument niekto použije na vás, tak máte zrazu plno výhovoriek. Veď nikto vás nenúti že si svoj ankapistan musíte založiť práve v Somálsku, kľudne si ho založte kdekoľvek kde sa na tom s vami dohodne vlastník územia, ale nerobte to tu proti našej vôli, lebo to logicky bude násilie.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-12-23 00:14:01 Titulek: Re: R E V O L U C E ? [↑]
No veď graf ponuky a dopytu, to je predsa základ ekonómie, také nepoznáš? A dupľom ty ako ankapista, čo tvrdíte tie rakúske výmysly že hodnota závisí iba na subjektívnych dojmoch?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-12-22 20:25:24 Titulek: Re: R E V O L U C E ? [↑]
Nemáš pravdu, nemusí to byť niekoľkonásobok. Čím menší sľubovaný výnos tým menšie prírastky potrebuješ aby pyramída fungovala.
s tými hodlermi tiež nemáš pravdu, ich existencia práve tomu pyramídovému rastu hodnoty pomáha. Lebo potom to vlastne vyzerá ako keby tých BTC bolo na trhu menej než v skutočnosti a aj malé zmeny v obchodovaní spôsobia veľké zmeny ceny BTC.
Medzi ropou a BTC je taký rozdiel ako medzi investovaním do ropy a "investovaním" do pyramídy. Ropa je skutočná, BTC a pyramída je iba ilúzia.

Tak ako ty tvrdíš že nie je pravda že hodnota BTC stúpa podľa počtu užívateľov rovnako aj ja môžem tvrdiť že nie je pravda že na fungovanie pyramídy potrebuješ zvyšovať počet účastníkov. A oboje je pravdivé, na fungovanie pyramídy potrebuješ aby rástlo množstvo vložených peňazí a je jedno či to dosiahneš zvyšovaním počtu účastníkpov alebo zvyšovaním výšky vkladu pri konštantnom počte účastníkov. A pri BTC jeho hodnota závisí na pomere medzi kúpou a predajom, či sa viac BTC kupuje alebo predáva. Nie podľa počtu, veď niektorí vlastníci BTC vlastnia iba zlomky BTC a iní o niekoľko rádov väčšie množstvá.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-12-22 15:15:33 Titulek: Re: R E V O L U C E ? [↑]
Citát z wiki: Pyramidové schéma (též pyramidová hra nebo letadlo) je obchodní model, v němž je výdělek závislý na přivedení dalších účastníků do schématu.
Presne ako pri bitcoine, ktorého hodnota tiež stúpa v závislosti na množstve "investorov". Veď preto ho aj fanúšikovia BTC všade chvália, aby nalákali ďalších ľudí do systému.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-12-22 08:34:05 Titulek: Re: R E V O L U C E ? [↑]
A to chceš tvrdiť že investovanie do pyramídovej hry nie je obchodovanie?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-12-21 23:52:24 Titulek: Re: R E V O L U C E ? [↑]
To by ma ani neprekvapovalo, veď trhová kapitalizácia BTC je ešte stále relatívne malá.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-12-21 23:47:59 Titulek: Re: R E V O L U C E ? [↑]
A to chceš tvrdiť že "investovanie" do pyramídovej hry nie je obchodovanie?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-12-21 22:05:35 Titulek: Re: R E V O L U C E ? [↑]
A čo je péoldľa teba primárny účel bitcoinu? Daňové úniky, podpora teroristov a iných kriminálnych živlov alebo čo? Lebo určite to nie je sprostredkovanie transakcií, na to je omnoho menej vhodný než skutočné peniaze.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-12-21 21:59:07 Titulek: Re: R E V O L U C E ? [↑]
A takúto somarinu si ako vydedukoval? Lebo ja som nič také netvrdil.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-12-21 21:16:06 Titulek: Re: R E V O L U C E ? [↑]
Nie cieľom bitcoinu, bitcoin nie je bytosť, nemá cieľ, ale cieľom obchodovania s BTC je zisk. Či chceš snáď tvrdiť že niekto obchoduje s BTC s cieľom stratiť???
Autor: norbertsnv Čas: 2020-12-21 19:37:19 Titulek: Re: R E V O L U C E ? [↑]
No veď rovnako ako iné pyramídové hry prináša účastníkom zisk iba kým sa viac kupuje než predáva. Akurát že pri klasickej pyramíde sa tomu hovorí vklad a výber a nie kúpa a predaj.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-12-21 17:47:07 Titulek: Re: R E V O L U C E ? [↑]
Falošná dilema, ale radšej sa spoľahnem na štátny dôchodkový systém než na pyramídu.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-12-21 14:55:26 Titulek: Re: R E V O L U C E ? [↑]
Určite sa nebudem spoliehať na pyramídu zvanú Bitcoin.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-12-21 13:46:08 Titulek: Re: R E V O L U C E ? [↑]
To ste mi pripomenul jeden vtip ešte z dôb socializmu : Aký je rozdiel medzi optimistom, pesimistom a realistom? Optimista sa učí po anglicky, pesimista po rusky a realista sa učí strieľať :-D.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-12-21 13:43:57 Titulek: Re: R E V O L U C E ? [↑]
Hyperinflácia už bola v histórii mnohokrát a štáty stále existujú. Nebude ankapistan ani zo Zimbabwe, ani z Venezuely, nie to ešte zo štátov s fungujúcou ekonomikou.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-12-21 13:37:57 Titulek: Re: Spoločenská zmluva [↑]
A kde také niečo tvrdím? Ja som iba definoval čo je "spoločenská zmluva".
Takže Váš pseudoargument je strawman, pane logiku.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-12-21 09:52:19 Titulek: Spoločenská zmluva
Nikto, nikde a nikdy v histórií nemal a ani nebude mať možnosť dopredu si vybrať do akej spoločnosti sa narodí. A napriek tomu musí dodržiavať tamojšie pravidlá. A tomu sa hovorí spoločenská zmluva. Čiže ona bude existovať aj v ankape, ak teda niekedy ankape vznikne.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-12-18 13:25:51 Titulek: Re: Co je útočné násilí [↑]
Lojzík, ku konkrétnym prípadom ktoré ja nepoznám sa neviem vyjadriť, to by som musel vidieť vyšetrovací spis.
Ale nemyslím si že by všetci etatisti apriori schvaľovali hociaké násilie ktorého sa dopustí policajt.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-12-18 12:02:32 Titulek: Re: Co je útočné násilí [↑]
Väčšina ľudí sa na svet díva optikou že útočné násilie je zlé a obranné násilie je dobré, ale nie vždy sa s vami ankapistami zhodneme na tom ktoré násilie je útočné a ktoré obranné.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-12-16 22:34:20 Titulek: Re: co jsou dotace ? [↑]
Takú agentúru už máme. Nazývame ju štát.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-12-15 19:10:47 Titulek: Re: Sysifovské diskuze [↑]
Že súhlasiť s demokratickým hlasovaním a nesúhlasiť s demokraciou ako politickým systémom je nezmysel.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-12-15 18:22:42 Titulek: Re: Sysifovské diskuze [↑]
Áno, iba pripomína. Čiže nie je to demokracia.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-12-15 18:15:39 Titulek: Re: [↑]
Ospravedlňuje Vás že ste tu relatívne nový. Za čas odkedy na tomto fóíre diskutujem sa téma minimálnej mzdy riešila už niekoľkokrát a nemá to zmysel opakovať. Minimálna mzda je uzákonená v mnohých krajinách na svete a nikde to ku žiadnej katastrofe neviedlo.
A teraz tú o Červenej Karkuľke :-D.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-12-15 15:42:58 Titulek: Re: Sysifovské diskuze [↑]
Pokiaľ máte zhodou okolností rovnaké majetkové podiely tak to môže vyzerať že hlasujete podľa počtu ľudí, ale len preto že máte podiely rovnaké. Ale porovnajte si to z hlasovaním v akciovke, kde sú podiely každý iný.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-12-14 23:50:06 Titulek: Re: [↑]
Nie každý sa dá tak lacno kúpiť.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-12-14 23:48:56 Titulek: Re: hrôza [↑]
Ale demokratické hlasovanie vždy znamená že rozhoduje počet hlasujúcich, nie veľkosť ich účtov, čo je princíp voľného trhu. Čiže voľný trh je v rozpore s demokratickým hlasovaním.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-12-14 23:46:36 Titulek: Re: hrôza [↑]
Podľa mňa sa tým myslí že súkromný sudca bude musieť rozhodovať tak ako chce väčšina jeho zákazníkov, inak zbankrotuje. Ja osobne si to nemyslím, nebude rozhodovať počet ale peniaze.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-12-14 23:40:43 Titulek: Re: [↑]
Odkaz že si mám prečítať druhý odstavec nepovažujem za odpoveď na moju otázku. Dokážete mi odpovedať Vy? A z tej odpovede pochopíte aj že čo považujem za fabuláciu. Dvojaký meter je keď sa rovnaké konanie, čiže v tomto prípade demokratické hlasovanie, posudzuje rozdielne.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-12-14 13:26:43 Titulek: Re: [↑]
Práve naopak, demokracia je opak toho silnejšieho psa, keďže demokratická väčšina nemusí byť ani fyzicky silnejšia, ani majetnejšia, ani lepšie vyzbrojená...
Autor: norbertsnv Čas: 2020-12-14 13:24:04 Titulek: Re: [↑]
Čítal som a nič také tam nevidím, iba nejaké fabulácie vyplývajúce z u ankapov často používaného dvojakého metra.
logo Urza.cz
kapky