Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele velkej Ká (strana 107)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: velkej Ká Čas: 2018-03-14 10:07:05 Titulek: Re: [↑]
Web: neuveden Mail: neuveden
No vida, a přesto se dají najmout soukromé armády, které mají moderní vybavení a jejichž výcvik je na špičkové úrovni, a měřeno v penězích na výkon (zabíjení? obrana?) vyjdou levněji než armáda státní. Např. Blackwater. Je nicméně faktem, že v jádru těchto armád jsou zhusta veteráni ze státních válek.
Nechci brzdit v rozletu, ale:

1) Párkrát už tam byl i Urza.
2) Dvě hádající se strany jako bizár tam úplně stačí. Máte slovo není diskusní pořad, ale show. Jílková v příšerných hadrech převlečená buď za vodníka, nebo za cikánskou baronku, a do toho pár komparsistů, kteří se vzájemně překřikují. Nakonec se nikdo nedozví nic a nedojde se k ničemu.
Autor: velkej Ká Čas: 2018-03-12 20:53:17 Titulek: Re: [↑]
Mám pocit, že jsem tohle už někde četl, možná i slyšel... buď se to stalo více lidem, nebo je ta příhoda fakt rozšířená. I když pokud si vybavím detaily, tak se to týkalo jiného kontrabandu a bylo to v nějakém filmu. No nic. :)
Autor: velkej Ká Čas: 2018-03-12 20:51:22 Titulek: Re: [↑]
Stoky by měly jít celkem dobře vyscrapovat přes kompletní archiv, stránky mají velmi dobře udělanou html strukturu (jo, stará dobrá webařina, žádný twitter bootstrap s desetimegabajtovýma přílohama a tunou javascriptu, jak to dneska dělá skoro každej). Zkusím z toho o víkendu vydolovat nějaký seznam.
Autor: velkej Ká Čas: 2018-03-10 19:38:42 Titulek: Re: [↑]
Tak pokud jste srab a nejste ochoten jmenovat duté sloupy osobně, tak to někdo za Vás udělat musí. Každý tady ví, kteří lidé Vás tu nejčastěji provokují a kdo se tu ještě nevyjádřil.

Goblin? Asi mi něco uteklo. A slovo mulťák už jsem dlouho neslyšel, pán zřejmě kdysi hrál online webové hry typu Red Dragon :)

(Vy o tom vážně uvažujete? No, jsem ochoten přispět na pomůcky k sebevraždě, pokud to nebude něco příliš spektakulárního jako pád do černé díry. Takové ty tradiční způsoby jako zapálení a/nebo oběšení Vám rád uhradím, stejně jako přítomnost někoho, kdo mi to natočí.)
Autor: velkej Ká Čas: 2018-03-09 15:13:56 Titulek: Re: [↑]
Takže když jsem byl na pár dní pryč a teď doháním, co jsem na Stokách nečetl, Vy už máte jasno, proč jsem neodpověděl na Váš článek. Skvělé. Fakt skvělé. Tak já Vám tedy odpovím: Jděte se zabít. Prosím, klidně Vám za to i zaplatím.
Autor: velkej Ká Čas: 2018-03-07 07:27:01 Titulek: Re: [↑]
Jsou to různí lidé.

- Někteří jsou skutečně tak naivní, že opravdu věří, že dělají dobrou věc.
- Další chtějí dělat dobrou věc a snaží se minimalizovat ty špatné, nicméně kličkují mezi dobrem a dodržováním pravidel.
- Další vědí, že dělají špatné věci, ale snaží se nepřipustit si to. Jsou tím, čím jsou, celý život, je to součást jejich osobnosti.
- Pragmatici. Vědí, že dělají špatné věci, ale berou za to peníze.
- Zcela přesvědčené svině.

Že tací nejsme ty ani já, neznamená, že takový není nikdo.
Jo, ať se podívají na Adolfa Eichmanna, který se před soudem hájil tím, že jen plnil rozkazy. Vyvinilo jej to ze zločinů nacismu? Ani omylem, dostal provaz.
Autor: velkej Ká Čas: 2018-03-06 14:27:39 Titulek: Re: Svobodní [↑]
A mimochodem, v kontextu českého politického spektra jsou Svobodní extrémisté i v tom původním významu slova; není potřeba obezliček s bývalými trémisty.
Autor: velkej Ká Čas: 2018-03-06 14:26:18 Titulek: Re: Svobodní [↑]
Díky, pěkné. Ovšem komunita šotoušů je komunita typických staromilců a "co nejvíc vlaků/tramvají/autobusů, protože je to hezký" lidí. Věci jako MHD zdarma bývají v takové komunitě vítány jásotem.
Autor: velkej Ká Čas: 2018-03-06 08:52:33 Titulek: Re: [↑]
Dobré je také mezinárodní právo, které v mnoha případech se svobodnými osobami vůbec nepočítá.

Lodě - musí plout pod vlajkou nějakého státu, jinak jsou to pirátské lodě.
Kolonizace planet - soukromé osoby nemohou vlastnit pozemky na jiných vesmírných tělesech; státy se musí v budoucnosti dohodnout, jak budou dále postupovat.
Obchod - jsou zde embarga na státy a mezi státy.
OSN - organizace spojující státy.
Všeobecná deklarace lidských práv - opět se zde často mluví o státech, jak všechno zajistí, byť jsou fakticky největšími narušovateli lidských práv (a důstojnosti).

Stačí si poslechnout např. přednášky Romancova, kde mluví o mezinárodních záležitostech i o mezinárodním právu. Všechno je to o státech, všechno je to vyjednávané mezi státu, a lidé jsou jen figurky států podřízené jejich (z/zlo/libo)vůli.
Je tu jeden rozdíl - ti nasazení "agenti" vládnoucí třídy jsou tam proto, aby mohly převzít moc a opozici korigovat podle potřeb vládnoucí třídy. Problém je, že nám nejde o převzetí moci. Takže zbývá jedině trávení studen... a tím pádem jediný relevantní poznatek je: nenechme se otrávit. Nikým.
Autor: velkej Ká Čas: 2018-03-03 20:03:49 Titulek: Re: [↑]
Možné je cokoliv. Pokud se dává Maggi do jídla, musí být jedlá. Ale bude to velmi intenzivní zážitek, jakýsi Maggi-trip.
Autor: velkej Ká Čas: 2018-03-02 15:07:18 Titulek: Re: Čtvrtek [↑]
Nic si z toho nedělej, taky se mi takhle na večer uprostřed týdne do Prahy nechtělo. Pro mě je důležité, že jsem přispěl na dobrou věc; nemusím u všeho fyzicky být, to je výhoda dnešního světa. Můžu být jinde a vydělávat peníze, třeba na nějaké další takové projekty :)
Autor: velkej Ká Čas: 2018-03-02 15:02:19 Titulek: Re: Další Babišova regulace trhu [↑]
Ano, zaregistroval jsem to včera na aktuálně a nevěřil jsem, nicméně překvapený nejsem. Od lidí, kteří nikdy nepodnikali v pravém slova smyslu, ale ke svým majetkům a úspěchům se provydírali, propodváděli, provysírali, prolhali a prokradli, bych ani nic jiného nečekal. Každopádně první řetězec, který se jim na to všechno konečně vysere a vyhlásí své pozemky za nezávislé na jurisdikci státu, bude mít můj obdiv. Z miliardového zisku by si mohl zaplatit i docela dobře ozbrojenou ochranku.
Civilizace zlodějů, tak to říkám já. Veškeré to donucování a okrádání, to není daň za civilizovanou společnost, ale za to, že se nám nedaří té civilizované společnosti dosáhnout.
Autor: velkej Ká Čas: 2018-03-01 08:17:11 Titulek: Re: [↑]
Jsem vůl. Samozřejmě, že mi přetečou dny v měsíci, ale neposunu měsíc... a pak ve Wikipedii v druhém únoru nikoho nenacházím. Jo, Rothbard by to mohl být :D
Autor: velkej Ká Čas: 2018-02-28 23:07:12 Titulek: Re: Tolik? [↑]
Jo aha, takže počítáme rozsah n-bitového čísla, a ne bity. Ok, tak ten rozsah je fakt obrovskej, a jako kdysi s IPv4 (které je 32bitové), to musí celému světu stačit na věky věků. ;)
Autor: velkej Ká Čas: 2018-02-28 23:05:43 Titulek: Re: [↑]
Pokud jim zůstanou jen lenoši, tak je to druhý nejlepší výsledek (první je, že nezůstane nikdo). Dobře zapracovaný lenoch spolehlivě rozloží cokoliv.
Autor: velkej Ká Čas: 2018-02-28 20:31:39 Titulek: Re: Tolik? [↑]
V u64 je 64 bitů. Stejně tak v usize na 64bitovém cíli. Co jsem přehlédl? Beztak se bankovní systémy programují v ČOBOLu.
Autor: velkej Ká Čas: 2018-02-28 11:00:44 Titulek: Re: Tolik? [↑]
Učitelé ale také mohou učit jinde než ve školách. Na trhu je velké množství kurzů a doučování, takže ti učitelé se mohou uplatnit i tam. Jasně, to množství není asi takové jako u těch lékařů, nicméně je to pořád stejné - pracují pro někoho jiného než pro stát.
Autor: velkej Ká Čas: 2018-02-28 09:53:03 Titulek: Re: Tolik? [↑]
A pro představu, když se dívám do tabulek, nejvyšší nástupní plat běžného úředníka je 30710 Kč hrubého; to je pro někoho, kdo nemá praxi v oboru a má to úplně nejvyšší vzdělání (14. třída). Po 10 letech má takový úředník 36920 Kč hrubého. Ale to jsou ti nejvzdělanější. Taková běžná Bc, kterých je na úřadech plno, má po 10 letech 26660 Kč (12. třída) a po 20 letech 29800 Kč. Srovnejme si to s tou prodavačkou v Lidlu. Ano, Krysař je blízko.

https://www.pracomat.cz/poradna/pro-pracujici/228-platy-statnich-zamestnancu.html - beru tabulku č. 3.
Autor: velkej Ká Čas: 2018-02-28 09:38:16 Titulek: Re: Tolik? [↑]
Dobré jsou ale i demografické statistiky. Nemyslím teď průměrný věk důchodců nebo studentů, ale průměrný věk osob v privátním sektoru versus úředníci. 42,5 (což je zhruba i průměrný věk všech obyvatel) versus 45 v případě úředníků. Ono se to nezdá být mnoho, ale i drobné rozdíly mohou být v tak dynamických systémech, jako je ekonomika, rozhodující. Jinak největší průšvih řeší asi dvě státem placená odvětví: školství (nedostatek učitelů) a zdravotnictví (nedostatek lékařů). Obojí je dané nízkým platem i nepříliš atraktivním prostředním (je to přeregulované jako prase, jak lékař, tak učitel jsou jednou nohou v base), ale! On už je i nedostatek těch úředníků (zejména městské úřady si stěžují, že nemůžou sehnat lidi na některou agendu), čili výchozí předpoklady pro Krysaře by už splněny byly, stačí to už jen pořádně rozjet. (A ano, můžeme si myslet leccos o produktivitě úředníků a zda jsou ti lidé ještě vůbec v soukromém sektoru použitelní.)
Autor: velkej Ká Čas: 2018-02-28 07:56:22 Titulek: Re: [↑]
Na nějakou, kde se neučí ekonomie (když napočítám takové ty předměty jako "Ekonomika a podnikání"). I já jsem na takovou chodil, takže jsem samouk, a rozhodně se nepovažuji za experta; znám spíše jen ty základní poučky.

Vysokoškolák investoval do vzdělání, což je dlouhodobá investice. Jenže prodavačka nebo fachman už je mezitím třeba pět, deset let v oboru.
logo Urza.cz
kapky